שתף

פסטה פנה איטלקית / זהר צמח וילסון ואביטל סבג

10.04.10

במטבח עם זהר צמח וילסון ואביטל סבג
פסטה פנה איטלקית

אם נתבונן באוכלוסיית מדינות בהן צורכים פסטה/נודלס על צורותיהם השונות (איטליה, מדינות המזרח הרחוק) נוכל להבחין ששם בעיית ההשמנה קיימת פחות מבמדינות בהן צורכים הרבה לחם (ארה"ב, מדינות אירופאיות שונות, ישראל).

 

יתרון הפסטה על הלחם הוא שהיא נעשית ללא שמרים ולכן פירוקה בגוף איטי יותר. כלומר עליה פחות חדה ברמת הסוכר בדם.

בחנויות הטבע קיים היום מגוון עצום של מוצרי פסטה מקמחים שונים ובצורות שונות, כולל פסטות מקמחים מלאים.

 

את רוטב הפסטה שנציג היום יצרה תמר עדי (בת זוגתו של זהר ובעלת מרכז צ'אנדרה יוגה) בזמן שהיא שיחקה בהתלהבות עם בלנדר הויטמיקס (תוכלו לראות סרטונים הזויים על מה הבלנדר הכשרוני הזה יכול לעולל בלחיצה כאן).

המצרכים הדרושים:
500 גרם פסטה פנה מכוסמין
7 פלפלים אדומים (גמבה)
חצי קילו טופו
5 שיני שום
כפית מלח ים גס אטלנטי
כפית פלפל שחור גרוס עבה
כוס אגוזי מלך
צרור בזיליקום

אופן ההכנה:
את הפסטה מכינים בהתאם להנחיות על האריזה.
קולים בתנור או על הגז את הפלפלים והשום עם שמן זית. מכניסים את כל הרכיבים יחד עם הפלפלים והשום לבלנדר או מעבד מזון. טוחנים ויוצקים על הפסטה.

המתכון לקוח מסדנאות הבישול הבריא שעורכים שפית הבריאות אביטל סבג ויועץ הבריאות והתזונה האינטגרטיבית זהר צמח וילסון. פרטים אודות הסדנאות בלחיצה כאן.

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©