שתף

ארוחת בוקר בסגנון יפני / זהר צמח וילסון ואביטל סבג

23.05.10

בפסטיבל זורבה האחרון ב אשרם במדבר עזרתי בהגשת ארוחת הבוקר. אל חדר האוכל נכנסו בחור ובחורה צעירים שניגשו אל אחראי המשמרת ואמרו לו באנגלית שהם נשלחו לעזור. האחראי הסביר להם מה לשים בצלחתו של כל סועד: ביצה אחת, שתי כפות גבינה לבנה, שתי פרוסות לחם, וסלט ירקות עם רוטב טחינה. הצעיר והצעירה הביטו האחד על השניה בהפתעה גמורה ואמרו יחדיו בסינכרון מושלם: "סלט לארוחת הבוקר? אוי, זה מגעיל."

כנראה זה מה שחושבים על ארוחת הבוקר הישראלית בתרבויות האנגלוסקסיות. תמוה? לאו דווקא. אנחנו הישראלים לא בהכרח נביע התלהבות קולינרית מארוחת בוקר בריטית של נקניקיה עבה מטוגנת כשלצידה עגבניה שעברה וידוי הריגה, אף הוא בטיגון.

במדינות ערב רבים פותחים את היום עם חומוס חם. הישראלים האורבניים אוהבים ארוחת בוקר ישראלית המוגשת בבתי הקפה. יש המעדיפים קפה ומאפה. יש המעדיפים קפה וסיגריה. אחרים פותחים את הבוקר עם פרי וילדים רבים וגם מבוגרים הולכים על דגני בוקר מסוכרים מוטבעים בחלב. על טעם ועל ריח.

אחת מארוחות הבוקר ביפן המסורתית מבוססת על שילוב של עלים ירוקים ואורז מלא. בוק צ'וי (לעיתים נקרא פוק צ'וי) הוא עלה ירוק בשרני המשמש לרוב להקפצות במטבח האסייתי. ניתן לאכלו חי או מבושל. הוא לא תמיד זמין בישראל אז לחילופין ניתן להשתמש בעלי מנגולד. את האורז ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר. אם אתם לא יודעים כיצד לבשל אורז, בשבוע הבא נלמד כיצד להכין דגנים באופן מושלם. עד אז בקשו מאמא או מחברים שיכינו עבורכם את האורז.

האם אתם פתוחים לניסיונות? הכינו את ארוחת הבוקר הזו וראו איך הגוף שלכם מגיב לשילוב שכזה על הבוקר. משביע? מכביד? מרגיע? נשמח לשמוע מכם תגובות בנושא בפורום התזונה.

המצרכים הדרושים ל-4 מנות:
2 ספלי אורז מלא (אורז חום) מבושל
4 עלים גדולים של בוק צ'וי או מנגולד
4 כפות חומץ אורז
4 כפות רוטב סויה
4 כפיות שמן שומשום קלוי

אופן ההכנה:
לשטוף את העלים ולקצוץ לחתיכות בגודל נגיסה.
לחמם את שמן השומשום במחבת.
להוסיף את העלים ולהקפיץ במשך דקה.
להוסיף את רוטב הסויה, חומץ האורז, והאורז.
להקפיץ בעדינות ולבשל בערך שלוש דקות עד שכל המנה התחממה.
לאלה שאוהבים ללכת עד הסוף: אכלו את המנה עם מקלות סיניים מתוך קערה.

המתכון לקוח מסדנאות הבישול הבריא שעורכים שפית הבריאות אביטל סבג ויועץ הבריאות והתזונה האינטגרטיבית זהר צמח וילסון. פרטים אודות הסדנאות בלחיצה כאן.

שם הכותב: זהר צמח וילסון ואביטל סבג
אודות הכותב: זהר צמח וילסון - מורה ויועץ בגישת התזונה האינטגרטיבית. מייסד מרכז Alok Holistic Health בניו יורק. מנחה ומרצה בתחום הבריאות והתזונה בארץ ובעולם. לימד והדריך ב-Institute for Integrative Nutrition בארה"ב. יועץ בריאות הוליסטית מוסמך על ידי ה-American Association for Drugless Practitioners. חבר ב-Ps Chi, אגודת הכבוד הלאומית האמריקאית בפסיכולוגיה.

אביטל סבג - מומחית לרפואה ותזונה טבעית, נטורופתית מוסמכת Li.ac.N.D, המתמחה בתזונה ודיקור סיני. מרצה לתזונה, רפואה טבעית, ושיטות מגע בבתי הספר לרפואה משלימה.
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©