שתף

מרק הודי משודרג / זהר צמח וילסון ואביטל סבג

19.03.11

במטבח עם זהר צמח וילסון ואביטל סבג
מרק הודי משודרג – עדשים עם ג'ינג'ר ולימון

מכיוון שאתם נמצאים באתר של נומיינד, רוב הסיכויים הם או שביקרתם ב הודו או שאתם רוצים לבקר בהודו. אותה ההודו ידועה כמקום בו קיבתם של התיירים לא תמיד נמצאת בשלום עם המאכלים, בין אם בגלל תיבלון וחריפות או עקב תנאי סניטציה שונים למדי ממדינות המערב. כשהחיך ומערכת החיסון מסתגלים, ההנאה מרובה, אם כי ריבוי השמנים, הסוכר, והמלח וזמן בישול ארוך למדי עלולים להפחית בבריאות המנות ולעשות וידוי הריגה לסיכוי הדל שאולי נותרו אי אלו ערכים תזונתיים בירקות.

לכן אנחנו כאן, לפאר ולהבריא יצירות קולונריות. את מרק העדשים ההודי ניתן לשדרג בעזרת רכיבים איכותיים ותיבלון מותאם אישית. מיץ הלימון והזעתר בהגשה מוסיפים בריאות וטוויסט שונה מן הרגיל.

המצרכים הדרושים:  

(לכמות של 8 סועדים)
חצי ק"ג עדשים חומות
5 ענפים של סלרי אמריקאי
לפת
בצל
5 שיני שום
עגבניה
2 אצבעות ג'ינג'ר
2 כפיות כמון
כפית פלפל
2 כפיות קארי
2 כפיות מלח ים גס
כף שמן זית
סיר מרק
לימון
קורט זעתר לכל מנה
מים מעל גובה המצרכים כ-3 ליטר

אופן ההכנה:
משרים את העדשים לילה קודם. ניתן להנביט אותם לפני הבישול במסננת למשך יומיים נוספים (להרטיב את המסננת כל ארבע שעות).
שוטפים וקוצצים את הסלרי והבצל ומאדים עם כף שמן זית עד שמזהיב. מגרדים את העגבניה, שום, ג'ינג'ר ומוסיפים לסיר יחד עם התבלינים. מוסיפים את העדשים, לפת קצוצה, והמים ומבשלים לפחות למשך שעתיים על להבה נמוכה לאחר הרתיחה.
ניתן לגרוס את המרק לאוהבים מרקים בעלי טקסטורה חלקה.
בהגשה מוסיפים כפית מיץ לימון ומפזרים זעתר.

אתם מוזמנים להיכנס אל פורום התזונה שלנו. זהו המקום לשאול שאלות, לשתף במתכונים ורעיונות, ואף להגיב לשאלות וסוגיות המועלות בו.

המתכון לקוח מהספר "תזונה אינטגרטיבית" מאת ג'ושוע רוזנטל, מייסד המכון לתזונה אינטגרטיבית (לימודי הכשרה כמאמני תזונה אותם ניתן ללמוד גם מישראל). הספר נמצא בתהליכי תרגום לעברית וייצא לאור בהוצאת פוקוס. זהו אחד משפע המתכונים הנלמדים בסדנאות הבישול הבריא שעורכים שפית הבריאות אביטל סבג ויועץ הבריאות והתזונה האינטגרטיבית זהר צמח וילסון. פרטים אודות הסדנאות בלחיצה כאן.

שם הכותב: זהר צמח וילסון ואביטל סבג
אודות הכותב: זהר צמח וילסון - מורה ויועץ בגישת התזונה האינטגרטיבית. מייסד מרכז Alok Holistic Health בניו יורק. מנחה ומרצה בתחום הבריאות והתזונה בארץ ובעולם. לימד והדריך ב-Institute for Integrative Nutrition בארה"ב. יועץ בריאות הוליסטית מוסמך על ידי ה-American Association for Drugless Practitioners. חבר ב-Psi Chi, אגודת הכבוד הלאומית האמריקאית בפסיכולוגיה.
אביטל סבג - מומחית לרפואה ותזונה טבעית, נטורופתית מוסמכת Li.ac.N.D, המתמחה בתזונה ודיקור סיני. מרצה לתזונה, רפואה טבעית, ושיטות מגע בבתי הספר לרפואה משלימה.
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©