שתף

סלט ירוק עם רוטב מיסו / זהר צמח וילסון ואביטל סבג

10.04.11

במטבח עם זהר צמח וילסון ואביטל סבג
סלט ירוק עם רוטב מיסו

הנה רעיון לקחת רכיב שמוכר ממנה מסויימת ולשנות לו ייעוד. את המיסו חלקנו מכירים כמרק המוגש בתחילת הארוחה במסעדות יפניות.
רובנו לא יודעים כלל כיצד נראה אותו המיסו בצורתו הגולמית. המיסו הוא עיסה חומה העשויה מפולי סויה שעברו תהליך תסיסה, כלומר הוא עשיר בבקטריות חיוביות שעושות טוב למעיים שלנו.

אנו ממליצים לקנות מיסו איכותי שנמכר בחנויות טבע בסביבות ה-25 ש"ח לחבילה ולהימנע ממיסו פחות איכותי הנמכר בסביבות ה-14 ש"ח לחבילה. ישנם טעמים שונים של מיסו, גלו את הטעמים האהובים עליכם. מעיסת המיסו ניתן לעשות רטבים נהדרים, למשל רוטב לסלט ירוק. בסלט הירוק נכניס הרבה עלים ירוקים שונים (בייבי, חסה, מנגולד, פטרוזליה, כוסברה, וכולי) יחד עם ירקות נוספים כמו עגבניה, מלפפון, גמבה, צנון, ובצל ירוק. מכיוון שהמיסו מלוח, אין צורך להוסיף מלח.

המצרכים הדרושים לרוטב (עבור קערת סלט גדולה):
5 כפות עיסת מיסו
מיץ מלימון שלם (או חצי לימון, לפי הטעם)
2 כפות חומץ תפוחי עץ
4 כפות שמן זית
1 כף כורכום
1 כפית פלפל שחור/אדום/לבן טחון טרי
2 כפות רכז רימונים

אופן ההכנה:
לערבב היטב אל כל רכיבי הרוטב. מכיוון שהמיסו עיסתי, קל יותר למעוך אותו יחד עם מיץ הלימון לפני הוספת יתר הרכיבים. לשפוך את הרוטב על הסלט ולערבב.

אתם מוזמנים להיכנס אל פורום התזונה שלנו. זהו המקום לשאול שאלות, לשתף במתכונים ורעיונות, ואף להגיב לשאלות וסוגיות המועלות בו.

המתכון לקוח מהספר "תזונה אינטגרטיבית" מאת ג'ושוע רוזנטל, מייסד המכון לתזונה אינטגרטיבית (לימודי הכשרה כמאמני תזונה אותם ניתן ללמוד גם מישראל). הספר נמצא בתהליכי תרגום לעברית וייצא לאור בהוצאת פוקוס. זהו אחד משפע המתכונים הנלמדים בסדנאות הבישול הבריא שעורכים שפית הבריאות אביטל סבג ויועץ הבריאות והתזונה האינטגרטיבית זהר צמח וילסון. פרטים אודות הסדנאות בלחיצה כאן.

שם הכותב: זהר צמח וילסון ואביטל סבג
אודות הכותב: זהר צמח וילסון - מורה ויועץ בגישת התזונה האינטגרטיבית. מייסד מרכז Alok Holistic Health בניו יורק. מנחה ומרצה בתחום הבריאות והתזונה בארץ ובעולם. לימד והדריך ב-Institute for Integrative Nutrition בארה"ב. יועץ בריאות הוליסטית מוסמך על ידי ה-American Association for Drugless Practitioners. חבר ב-Ps Chi, אגודת הכבוד הלאומית האמריקאית בפסיכולוגיה.
אביטל סבג - מומחית לרפואה ותזונה טבעית, נטורופתית מוסמכת Li.ac.N.D, המתמחה בתזונה ודיקור סיני. מרצה לתזונה, רפואה טבעית, ושיטות מגע בבתי הספר לרפואה משלימה.
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©