שתף

החטא הישראלי הקדמון / דקלה דוד

12.06.11

דמיינו שאתם בפלפלאיה האהובה עליכם או סניף הפאסט פוד הקרוב לביתכם. אתם מריחים את ריח הפלאפל, הסלטים מסביב נראים יפה, המוכר מספר בדיחות תוך כדי מילוי. עכשיו כוונו את מבטכם לעבר מכונת הטיגון... מה אתם רואים? עשן? - זהו השמן שנשרף, ומה עוד אתם רואים? שאריות פלאפל וצ'יפסים חרוכים (כן, הרבה מקומות חוסכים במכונת טיגון ומכינים את הצ'יפס ואת חתיכות הפיתות באותה מטגנת). אז כמו שאבא שלי יגיד "טעים הזבל הזה! ", אבל חשוב לזכור שכל מה שראיתם בדיומנכם הוא רעל לכל דבר. ה'ציפסים והפיתות החרוכים מפרישים רעלים ורדיקלים חופשיים, ותפאורת העשן הינה סימן לכך שהוא כבר מזמן נשרף.
גרגירי החומוס הינה הקיטניה הנפוצה ביותר בארץ (האמת לא בדקתי, אך לתחושתי אין ישראלי שלא העלה על שפתיו את אחד ממטעמיה) וכקיטניה יש לתת את המקום הראוי לה:
1. היא עשירה בסיבים תזונתיים 2. עשירה בברזל, אשלגן, מגנזיום 3. מקור מצויין לויטמינים רבים 4. מכילה כמות חלבון גבוה ועוד.
אז מה עושים כדי להנות בכל זאת מחטא הפלאפל הישאלי? אל דאגה- יש מוצא : קציצות חומוס אפויות.  הקציצה נאפת ברוטב טחינה (גם לטחינה יש לתת את הכבוד הראוי, אך זאת בפעם אחרת). כמובן שהטחינה היא לא חובה, אך מומלץ מאוד להוסיף נוזלים או לאפות ברוטב אחר וזאת כדי למנוע את ייבוש הקציצות. זהו "טריק" שאפשר ליישם גם בקציצות העשויות מבשר.
אגב לאלו שרוצים להימנע לגמרי מרוטב כלשהו הנה טריק נוסף למניעת ייבוש של קציצות (מכל הסוגים)- הניחו את הקציצות על גבי רשת ומתחתיה הניחו תבנית עם מים רותחים- כך אדי המים ימנעו את הייבוש.
אז שיהיה בתאבון......

קציצות פלאפל אפויות בטחינה (מתכון לכ-25 קציצות)

מרכיבים לקציצות:
4 כוסות גרגירי חומוס מבושלים.
צרור עליי פטרוזיליה
צרור עלי כוסברה.
בצל גדול
כף שמן זית
3 שיני שום.
1 ביצה
כפית כמון.
מלח פלפל לפי הטעם.
מרכיבים לרוטב טחינה:
1/4 כוס טחינה גולמית
2 כוסות מים.

אופן ההכנה:
1. יש לייבש היטב את גרגירי החומוס ואת עשבי התיבול.
2. במיקסר- לטחון את כל המרכיבים למעט הביצה. אם העיסה לא יצאה ירוקה- סימן שהתקמצנתם על הפטרוזיליה והכוסברה.
3. בקערה לערבב את העיסה עם הביצה והתבלינים. זהירות עם המלח כי הפטרוזיליה והכוסברה נותנים גם מליחות.
4. ליצור כדורים בגודל של כדור פלאפל מהפלאפיה ולסדרם ע"ג תבנית עמוקה.
5. לערבב את הטחינה והמים- נכון, הטחינה יוצאת דלילה, לא לדאוג.
6. לשפוך את הרוטב ע"ג הכדורים. רצוי ש 3/4 כדור יהיה מכוסה ברוטב. אם לא להוסיף מים עם כף טחינה נוספת.
7. להכניס לתנור חם, בטמ"פ 180 מעלות לחצי שעה.
8. להגיש עם אורז או בפיתה עם סלט והנה לכם ארוחה מלאה.

שם הכותב: דקלה דוד
אודות הכותב: דיאטנית קלינית BS'c במדעי התזונה. בוגרת התוכנית להנחיית קבוצות לעוסקים בתזונה ובאורח חיים בריא מאוניברסיטת ת"א,. בעלת תעודה ממרכז הדרכה ארצי של משרד הבריאות לטיפול תזונתי במחלות כליה. עובדת כדיאטנית ב"מכבי שירותי בריאות" וברשת סטודיו סי. מנחת קבוצות טיפוליות לשינוי הרגלי אכילה. מתמחה בייעוץ תזונתי לאוכלוסיות מגוונות בניהן: אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, עודף שומנים בדם, מחלות מעיים וסוכרת.
אימייל: [email protected]

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©