שתף

תבשיל חומוס מבית אימא / אביטל סבג

11.03.18

חומוס זו קטניה שנחשבת למזון על עבור הטבעוניים שביננו ובכלל!
מי לא אוהב חומוס?

המצרכים הדרושים:

500 גרם חומוס קטן אורגני
בצל גדול
6 שיני שום
6 עגבניות אורגניות טריות
כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית כרכום
כפית וחצי כמון
כף מלח ים אטלנטי אפור
3 ליטר מים

אופן ההכנה:
משרים את החומוסים למשך הלילה, מכניסים לסיר לחץ למשך שעה יחד עם 3 כוסות מים.
מקפיצים בצל בסיר עם כף שמן זית עד שמשחים, מוסיפים את העגבניות, התבלינים - למשך 5 דקות.

מוסיפים לסיר העגבניות את החומוס יחד עם המים בו התבשל, מוסיפים פטרוזיליה ומבשלים, לאחר הרתיחה מעבירים ללהבה נמוכה למשך שלוש שעות עם מכסה סגור למחצה. מגישים על מצע של אורז מלא, קוסקוס מלא, בורגול מבושל, או גריסי פנינה.

החורף מתרחק והאביב בפתח, עדיין אפשר להנות ממנות מבושלות מזינות כמות זו,
תבשיל חומוס מבית אימא זו מנה שאהובה על בניי וחבריהם.
בכל פעם שאני מכינה את התבשיל, אני משאירה אותו עומד בחוץ בסיר מפואר ובבוקר שלמחרת אני מגלה "שעכברי הלילה" שוב ביקרו במטבח ונהנו מהתבשיל עד תום!

מה שחשוב זו תזכורת לכולנו, שניתן להכין מאכלים מזינים ופשוטים להכנה שכל יושבי הבית נהנים מהם. לבשל לחמישה בנים זה בהחלט אתגר, למצוא מנות שכולם אוהבים - וזאת אחת מהם.
אגב חומוס - זו קטניה שנחשבת למזון על עבור הטבעוניים שביננו ובכלל! מי לא אוהב חומוס? לנגב, בגרגירים לנשנש, בסלט טרי מונבט... 

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד זהר צמח וילסון ואני (אביטל סבג) נשמח לענות על שאלותיכם.

שם הכותב: אביטל סבג
אודות הכותב: שפית ונטורופתית, ובעלת המתחם לשינוי - מקום מכיל ומזין לסדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני.

אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©