שתף

סלט מטבוחה ביתי / אביטל סבג

18.03.18

גם אצלי בבית הדודות לא מגלות את כל הסודות במטבח, לכן הפשלתי שרוולים ובמשך 17 שנה אני יוצרת במטבח מתכונים מבית אימא רק ממקום יותר משודרג ובריא.... ולכיוון טבעוני!

זו אחת היצירות המוצלחות יותר !!!

לא צריך לרוץ לקנות......זה כל כך פשוט וטעים ששווה לטרוח!!!

החריף המרוקאי המסורתי שמככב בכל חג, ללא חומרים משמרים וצבעי מאכל!

המצרכים הדרושים לכמות של קילו ממרח:

3 קילו עגבניות בשלות

1,2 קילו פלפל אדום מתוק

6 פלפל צ'ילי טרי

כפית מלח גס אטלנטי

7 שום

רבע כוס שמן זית
 

אופן ההכנה:

חולטים את העגבניות במים רותחים למשך 7 דקות ,עד שנוצר בקע בקליפת העגבנייה. מצננים ומסירים את הקליפה, קוצצים ומעבירים את העגבניות לסיר הבישול. מבשלים במשך שעה וחצי ומצמצמים את הנוזלים של העגבניות.

בזמן זה קולים את הפלפלים בתנור בתוכנית גריל או על מחבט גריל עד שכל צידי הפלפל מזהיבים. מצננים בתוך שקית נילון למשך רבע שעה בכדי שיהיה קל להסיר את הקליפה. קוצצים ומעבירים לסיר העגבניות בתום שעה וחצי הבישול הראשוני של העגבניות. מוסיפים את השמןתבליניםפלפל צ'ילי קצוץ, 7 שיני שום קצוצות וממשיכים לבשל כשעה נוספת. מצננים ומעבירים לכלי למקרר.

מנסיון זה מתחסל במהירות כזו שגם חומר משמר לא היה מוסיף אלה רק גורע!!! החומר המשמר הטבעי במתכון זה הוא שמן הזית אשר סגולות רבות לו.

 

תהנו.....

צילום: מיכל לנרט

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אני (אביטל סבג) וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם. 


שם הכותב: אביטל סבג-מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-הוצאת גפן
אודות הכותב: שפית, נטורופתית, בעלת המתחם לשינוי, מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני.
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©