שתף

פת שמחה-קרקר ללא גלוטן / אביטל סבג

27.05.18

הפשתן, שהוא הבסיס לקרקר הזה, מסייע בניקוי המעיים במיוחד לסובלים ממעיים עצלות.

100 גרם פשתן
100 גרם גרעיני חמנייה
100 גרם גרעיני דלעת
100 גרם שומשום מלא
100 גרם אגוזים
1 פלפל צ'ילי טרי
1/4 כוס עגבניות מיובשות
1 כפית מלח גס אטלנטי
1 כפית כמון
1 כף שמן-זית

אופן ההכנה:

משרים במים את כל הזירעונים למשך שעתיים, סוחטים היטב וטוחנים במעבד מזון עם יתר החומרים למספר דקות.
מרפדים דפי טאפלקס בשכבות דקות של ממחה הזירעונים ומיבשים במייבש מזון בחום של 40 מעלות כ-24 שעות.


הוראות לתנור רגיל:
מחממים את התנור ל- 150 מעלות. מרפדים תבנית בניר-אפיה ובעזרת לקקן מורחים את נייר- האפייה בשכבה דקה של העיסה. אופים כ-30דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת סכין יוצרים חיתוכים של קוביות.
מחזירים לתנור ל-15 דקות, הופכים את הקרקרים לצד השני ואופים 15 דקות נוספות.

כדאי לדעת:
מי שרוצה לחוות ניקוי גלוטן או לרגישים לגלוטן, הקרקרים הללו נפלאים וטעימים, פריכים , ממש חגיגה שלמה של טעמים משתנים בהתאם להעדפתכם האישית בבחירת התיבול.
הפשתן, שהוא הבסיס לקרקר הזה, מסייע בניקוי המעיים במיוחד לסובלים ממעיים עצלות. השריית הפשתן במים למשך שעה ויותר, יוצרת סוג של הנבטה שמשחררת ממנו ריר דביק שיסייע לנו ב"הדבקת" יתר המצרכים לקרקר.

לקוח מתוך הספר שלי "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"
צילמה מיכל לנרט, סגנון אינגריד קוטנר,עיצוב אדי גולדפיין "ביטויים"


בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם
  
שם הכותב: אביטל סבג
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©