שתף

אורז בסמטי מלא עם אצות היזיקי / אביטל סבג

01.07.18

מתכון השבוע שהכנתי עבורכם הוא תבשיל דגן ואגב המומלצים ממשפחת הדגנים הם: גריסי פנינה, כוסמת, כוסמין, שיפון, אורז מלא.

אורז בסמטי הוא דגן עשיר בתאית המצויה בקליפתו. הוא מסייע לניקוי מערכת העיכול ותורם לתחושת שובע. הנבט שבדגן מכיל ויטמין E המסייע לשמירה על חיוניות העור ומעכב הזדקנות. כמו כן הוא יעיל בשמירה על ניקיון התאים. באצות יש כמות מרשימה של יוד ושל ויטמין B12.  

 

אורז בסמטי מלא עם אצות היזיקי ל-4 מנות:

1/2 ק"ג אורז בסמטי מלא

1/4 כוס אצות היזיקי

2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

1 כפית קארי

1 כפית מלח גס אפור

4 כוסות מים

 

להגשה:

1 מלפפון קצוץ דק

1/2 כוס שמיר שטוף וקצוץ

 

אופן ההכנה:

משרים את האורז במים למשך מספר שעות (ההשריה מקצרת את זמן הבישול). מוסיפים את האצות ברבע השעה האחרון. מסננים את המים ושוטפים היטב במסננת, תחת מים זורמים, עד שהמים הופכים צלולים. משאירים לייבוש למספר דקות. מחממים שמן זית בתוך סיר רחב, מוסיפים את הבצל ומאדים עד הזהבה. מוסיפים את הקארי, מערבבים וממשיכים לאדות דקה נוספת. מוסיפים את האורז, המלח והמים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-40 דקות, עד לאידוי מלא של המים.

 

להגשה - מסדרים את האורז על צלחת הגשה ומפזרים מעל את המלפפון והשמיר הקצוצים.  

  

המתכון לקוח מתוך סיפרה החדש של אביטל סבג –חמש עונות במטבח –בישול טבעוני ברוח הזן שיצא לאור בהוצאת גפן בינואר 2014

צילמה מיכל לנרט, סגנון אינגריד שוטנר,עיצוב אדי גולדפיין "ביטויים"

 

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם 


שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית, נטורופתית, בעלת המתחם לשינוי, מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים,נ יקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני.
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©