שתף

פנקייק טבעוני של שבת בבוקר / אביטל סבג

19.11.17

המצרכים הדרושים לכמות של 20 פנקייקים

 

2 כוסות קמח כוסמין

שקית אבקת אפיה

רבע כוס סירופ מייפל

2 בננה רכה

חצי כוס שמן קוקוס

רבע כפית תמצית וניל

כוס חלב שקדים

 

לציפוי לאחר הכנת הפנקייק:

 

כפית טחינה גולמית 

כפית סילן תמרים 

 

אופן ההכנה:

 

להעביר בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת עיסה חלקה. במחבט טפלון לשמן עם שמן זית , לצקת בעזרת מצקת מרק כף מהעיסה לחכות דקה שניים עד שהחלק התחתון נעשה חום אך לא שרוף, ולהפוך לצד השני לאחר ששני הצדדים טוגנו להוציא לצלחת ולפזר תחילה את הטחינה ולאחר מכן את הסילן ולהגיש.

 

אימא תכיני לי פנקייק ...נשמע קולו של יונתן בן ה- 11, הוא יודע לגמרי שהפנקייק שאני מכינה לא קרוב לפנקייק הנפוח והתפוח מהקמח הלבן שמלא בסוכר וביצים שבטח לא אורגניות.

אחד האתגרים שאני אוהבת במטבח זה לשדרג ולהסב מתכונים שאוהבים למתכון טבעוני ,בריא ומזין.

ותאמינו התוצאות יוצאות טובות יותר מהמקור!

 

לפני 15 שנה הוזמנו לארוחת בוקר אצל יסמין ואורי המקסימים, אחת המנות המדהימות היתה הפנקייק בגרסה הזאת אך לא טבעונית, עם ביצים אורגניות ויוגורט עיזים. זללנו בהנאה רבה את הפנקייקים.

והיום אני מביאה לכם את הגרסה הטבעונית שתפסה מקום בשבתות אצלי בבית כבר שנים. מדויק יותר, מתוק בריא, מעלה את רמות הסידן והברזל, שמן הקוקוס בעל תכונות רבות ונפלאות ובעיקר עוזר ומסייע למערכת הקשב והריכוז והזיכרון במוח.

 

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם 


שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©