שתף

סלט רגע של קיץ / אביטל סבג

17.06.18

הקיץ בפתח הימים מתארכים ואנו מוצאים עצמנו מבלים הרבה מחוץ לבית .נפתחים למפגשים עם אנשים עם הסביבה עם הטבע, למרות שבחודשי הקיץ בארץ שלנו החום והלחות הם בלתי נסבלים, יש עדיין מספר שעות של חסד בזריחה ולקראת השקיעה, בהם אנו נהנים לבלות בחוץ, בטבע, מנצלים את שכשוך הגלים ורוחות הים ששוברות את החום ועוטפות אותנו בליטוף עדין , המחזיר אלינו את הנשימה לנשמה .

ישנן שעות באמצע היום שהתחושה של הסאונה הרטובה כלכך חזקה , שאנו נעלמים כל אחד למבצרו הממוזג עד רדת החמה. בילוי ביום קיץ בשוק ימחיש לנו את הירקות והפרות הנותנים את יבולם בימים החמים ,נמצא על המדפים , את כל משפחת החסות הצבעוניות רעננים עם עלים גדולים,גרגיר הנחלים, צמחי התבלין השונים : בזיליקום, כוסברה , פטרוזיליה, שמיר.

הכנה של סלט פשוט רק מפטרוזיליה וכוסברה ועלי נענע טריים יחד עם לימון, טעים מזין מרעננת ומצננת את הגוף. מנגנון ההזעה עובד שעות נוספות בקיץ וזאת עלמנת לקרר את גופנו לכן רצוי להקפיד על שתייה מרובה , כמובן שבין הארוחות ולא בארוחות עצמן. את איבוד המינרלים בהזעה יש להחזיר לגוף על ידי בחירה נבונה של ירקות עלים דגנים מונבטים ונבטים .

 

אכילת ירקות טריים בקיץ חשובה ומסייעת למערכת העיכול להתנקות מהרעלים ,הם מכילים סיבים ואנזימים החשובים במניעת מחלות , אשר נהרסים בבישול ארוך, ואכילתם כירק טרי משביחה את סגולות המרפא שלהם .

הוספה של כל משפחת הזירעונים כגון: אגוזים שונים, שקדים (לא מלוחים וללא קליפה) לתפריט לצד הירקות הטריים תיצור חלבון מלא בעל רמה אינזימית גבוה, ברזל וסידן בכמויות גבוהות וזמינות לגוף.

 

סלט רגע של קיץ

המצרכים הדרושים לכמות של ארבעה סועדים:

חצי פאפיה רצוי בשלה למחצה

כוס עדשים מונבטים

תפוח עץ

חצי בצל סגול

6 עלי בזיליקום

זוקיני

המצרכים לרוטב:

2 לימון

כף רוטב סויה אורגני

כפית שמן צ'ילי

כף שמן זית אורגני ממליצה על נאות סמדר

 

אופן ההכנה:

שוטפים ומנקים את המוצרים, מסירים את קליפת הפפאיה בלבד.

חותכים לגפרורים את כל המוצרים, או מגוררים במגררת.

את הבצל חותכים לעיגולים 

את הבזיליקום ניתן להשאיר כמות שהוא אוו לקצוץ

 

הכנת הרוטב:

סוחטים את הלימונים ומערבבים יחד את יתר  המצרכים ויוצקים מעל הסלט בהגשה.

  

הלימון 

אחד מהפרות היותר חשובים  הנמצא בכל עונות השנה ,אך במיוחד בקיץ יש לו תפקיד חשוב בחיטוי החיידקים. מיץ לימון מביא הקלה לסובלים מעקיצות חרקים. שתיית מיץ מחצי לימון מהול בכוס מים לפני ארוחת הבוקר , תורמת ומסייעת בעיכול המזון ומניעת הצטברויות של משקעי שומן.

הלימון הוא תחליף מצוין וללא ערך קלורי כמעת , אשר יכול להחליף רטבים לסלטים או רטבים המוגשים לצידו של דג .


הלימון מכיל ויטמין B ,ויטמין C ברזל וסידן, ערך תזונתי ל ללימון אחד = 15 קלוריות. באנרגטיקה של המזונות בראייה  של הפילוסופיה הסינית, ללימון יש אנרגיה קרירה ,מה שתומך בהשפעתו המצננת של הגוף בימי הקיץ גם בחורף כשיש כאבי גרון ,הלימון מקרר את תחושת הבעירה ויחטא את החיידקים. הלימון מפסיק דימומים , משמיד פרזיטים במעיים  ומחזק את מערכת החיסון. טוב לטיפול בכיבים בפה. שטיפת הקרקפת במיץ לימון תסייע בטיפול בקשקשים. הלימון יעיל בארגון מחדש של מחשבות פזורות וחוסר ארגון.

 

רצוי וחשוב לתת לעצמנו זמן איכות, במיוחד להורים שביננו...כי החופש של הילדים נעים בהתחלה אך לעיתים יוצר מחנק ... בכדי לעזור לנו להישאר שפויים, פנקו עצמכם בשייק ירוק או הצטרפו אלי לניקוי מיציםבבית אורן30.7 עד 1.8 , בה נבלה יחד זהר צמח וילסון ואנוכי אתכם, שלושה ימים ללא לעיסות, רק שתיה של מיצים צלולים שייקים ומרק, ופעילויות עומק שילוו את הניקוי ,כמו יוגה, מדיטציה הרצאות תזונה, שיאצו זוגות ,טיפולים משלימים ועוד...

 

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד  אביטל סבג   וזהר צמח וילסון ישמחו להשיב לשאלות


שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני 

אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

 

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©