שתף

לזניה בכל עונה / אביטל סבג

12.08.18

לעיתים אני שומעת בסדנאות אימהות שלא נותנות לעצמן את האפשרות להבין שהילדים שלנו מספיק פתוחים למתכונים חדשים.

 

המצרכים הדרושים לתבנית 40 X 20

חבילת דפי לזניה 

6 עגבניות בשלות

300 גרם קאשיו או מקדמיה

רבע כוס אורגנו רצוי טרי

כפית כורכום

3 זוקיני

רבע קילו עלי תרד

4 גבעולי מנגולד

כף מלח גס אטלנטי

1 1/2 כוסות מים

תבנית זכוכית עמידה לתנור מלבנית בגודל 40 על 20 ס"מ

 

אופן ההכנה:

משרים את עלי התרד והמנגולד במים פושרים עם כפית מלח למשך חצי שעה , שוטפים ומסננים, קוצצים גס ומאדים במחבת עם כף מים עד שמתרככים. קוצצים את הזוקיני לקוביות קטנות מאדים במחבת עם  כף שמן זית למשך 10 דקות, מוסיפים את התבלינים והמנגולד והתרד המאודה מערבבים ומכבים את הלהבה. מכניסים לבלנדר את העגבניות, קאשיו,אורגנו,מלח,כורכום, מים, טוחנים לקבלת רוטב סמיך אך לא מדיי. את הלזניה מכינים משלוש שכבות:

 

מסדרים את דפי הלזניה בתבנית שכבה ראשונה ,עליהם מניחים את הירקות ,יוצקים מעל רבע מכמות הרוטב. שכבה שניה ושלישית כנ"ל. מחממים את התנור ל 180 מעלות אופים כ 40 דקות ומגישים.

 

לעיתים אני שומעת בסדנאות אימהות שלא נותנות לעצמן את האפשרות להבין שהילדים שלנו מספיק פתוחים למתכונים חדשים. ואם יש לנו את האפשרות להעניק להם לזניה משודרגת בירקות טעמה גן עדן ובכך אתם יכולים לראות בצילום...הבנות מלקקות את שאריות מעטפת הלזניה שנדבקו לתבנית.
 

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד  אביטל סבג  וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות 


שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©