שתף

סלט סלק עם כוסברה / אביטל סבג

24.09.17

רבות הסגולות המיוחסות לשורש המרהיב בצבעו הסלק...


המצרכים הדרושים לכמות של שישה סועדים:
5 יחידות סלק גדול
כף שומשום מלא
כף שמן זית אורגני ברנע
3 ענפי בצל ירוק
2 לימון ליים
1 שן שום
רבע חבילה כוסברה טרייה
חצי כפית מלח

2 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה
לבשל את הסלק עד שמתרכך, לצנן ולחתוך אותו לקוביות.(או נא חי לגרור חוטים או חיתוך גפרורים).
את הבצל לקצוץ לעיגולים קטנים,  הכוסברה לשטוף היטב לייבש ולקצוץ גס,
לערבב את התבלינים ולשפוך מעל הסלק, להוסיף מיץ לימון ואת בצל והכוסברה.
ניתן לפני הגשה להוסיף שתי כפות טחינה גולמית מונבטת מעל הסלט או לחילופין שומשום מלא .
הסלק מככב בראש השנה בחלק מהברכות העוטפות אותנו לשנה החדשה שניצה לה בפתח במלוא הדרה.

רבות הסגולות המיוחסות לשורש המרהיב בצבעו הסלק,
האדום העמוק המרהיב שנדבק לידיים רק מרמז עם הטעם המתוק שמכיל.
בבית אימי במטבח המקומי המרוקאי , בארוחות שישי וחגים , סלט הסלק המבושל תמיד נמצא בנוכחות חובה!!!

המפתיע והחשוב מכל הוא להבין שאם נרצה לקבל מהסלק את כל סגולותיו ,כדאי לצרוך אותו חי טרי וללא בישול.
הסלק מכיל סוכר שמפרק ומתעכל בקלות לכן אין לחשוש מטעמו המתוק , אני לא מבינה מדוע במסעדות אחדות מוסיפים לסלק סוכר!!! נשגב מבינתי!

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד  אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם 
  
שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©