שתף

מרק ירקות ניקוי מיצים / אביטל סבג

31.12.17

איך אני מעוררת מחדש את חושי הטעם והריח שלי?
איך זה שהמרק יותר טעים מיום ליום?...


המצרכים הדרושים לכמות של 6 ליטר מרק
3 לוף-כרישה פרסה
קילו דלעת
3 גזר
3 זוקיני
2 בטטות
1 סלק
כוסברה חבילה
סלרי אמריקאי חבילה
כף מלח גס אטלנטי
4 ליטר מים
לימון 1
זעתר רבע כוס

אופן ההכנה:
שוטפים את כל הירקות , קוצצים לקוביות, מעבירים לסיר עם מים עד למעל הירקות ועוד ס"מ
מבשלים למשך שעה , טוחנים ומגישים.

איך אני מעוררת מחדש את חושי הטעם והריח שלי?

התופעה שבכל פעם מרגשת אותי זה לראות את הקבוצה שיוצאת לניקוי מיצים ,לוגמת את המרק הכלכך פשוט הזה ,במשך שלושה ימים כארוחת ערב, בכל יום אני מקבלת תשבחות שהמרק משתבח מיום ליום....האמנם?
ביום הראשון אני מוסיפה מלח, ביום השני גם מלח לא, אותם ירקות ,אותו הסיר, אותו טוחן מרק,
אותם ברכות אהבה .....

איך זה שהמרק יותר טעים מיום ליום?
כשמערכות הגוף מתנקות ,תאי הגוף מתחדשים ,אני רגע נחה, נושמת ומתרגלת יוגה, עוצרת רגע את מחול השדים הזה שנקרא "החיים", זה קורה כשאני עורכת ניקוי מיצים לכמה ימים, מנטרלת את כל המזונות ,תבלינים ,משקאות שמערפלים לי את החושים ונפתחת לטעמים האמתיים של הירקות והפירות ,מתמזגת שוב עם אימא אדמה החכמה הזאת.

 

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם   

שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

 

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©