שתף

פלפל ממולא סתווי / אביטל סבג

03.12.17

אתם עומדים לארח ולא יודעים כיצד להפתיע את האורחים? מנה זו ממש נראית מזמינה ומפוארת, היא מאוד קלה להכנה ומשביעה!

 

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
4 פלפלים בינוניים למילוי רצוי אדום או כתום
גזר או זוקיני או שניהם
1 כוס אורז מלא עגול
6 פטריות שומפניון
בצל
שן שום
כף מלח גס אפור
כפית בהרט
3 כפות פפריקה מתוקה
חצי כוס סויה אורגני
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה
שוטפים היטב את האורז ומשרים במים לשמונה שעות.

מנקים היטב היטב את הפלפלים,מסירים את החלק העליון סביב הגבעול ושומרים את המכסה לסגירה של הפלפל לאחר המילוי.

מניחים את האורז בתוך קערה ,גוררים את הגזר ,זוקיני לקוביות קטנות ,פטריות חותכים לקוביות קטנות, מערבבים יחד ומוסיפים לאורז יחד עם התבלינים.
מניחים בסיר או בווק יחד עם 2 כוסות מים ומבשלים ל15 דקות

ממלאים כל פלפל באורז לא דחוס מדיי,ומניחים בסיר שיכול להכיל את כל הפלפלים מבלי שיזוזו. אם הם לא עומדים אפשר לכתום את התחתית בכדי לייצב את הפלפלים.
ממלאים את הסיר במים עד גובה הפלפלים, מוסיפים פפריקה מתוקה, וחצי כוס סויה. יוצקים מהרוטב לתוך הפלפלים וסוגרים את המכסים. ומבשלים במשך שעה ורבע לפחות.

ניתן להכין מראש את הפלפלים ורק לחמם אותם לפני ההגשה, מנסיון למי שטרם טעם אורז מלא מימיו...
מלוי באורז בסמטי מלא ממש טעים ומשביע יותר, בריא יותר ומכיל את הקליפה של הדגן, במקרה זה האורז המלא . בקליפה מצויים סיבים תזונתיים הקרויים גם בשמם תאית .
אלה מאפשרים ניקוי למעיים כיוון שלא מתעכלים ויוצרים מעין ניקוי יסודי .

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד  אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם 
 
שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

 

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©