שתף

אורז בסמטי מלא עם עדשים מונבטות / אביטל סבג

12.11.17

הגירסא של אביטל למג'דרה

 

המצרכים הדרושים לכמות של 10 סועדים:

חצי ק' אורז בסמטי מלא

2 כוסות עדשים שחורים מונבטים

בצל גדול

10 פטריות

1שיני שום

2 כפות שמן זית

חב' פטרוזיליה

פלפל שחור

חצי כפית מלח גס אפור

כפית קארי

4 כוסות מים

 

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את האורז ומשרים למשך שעה עד חמש שעות. חותכים את הבצל לקוביות ומאדים עם שמן הזית עד שמזהיב, חותכים את הפטריות לרצועות ומוסיפים לסיר.

 

מוסיפים את שיני השום הקצוצות וממשיכים לאדות לעוד דקה, מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים, ומביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה על אש קטנה למשך 40 דקות או עד שהמים מתאדים לגמרי.

שוטפים וקוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לאורז לפני ההגשה. ניתן לפזר מעל כפית טחינה גולמית משומשום מונבט.

 

להנבטת העדשים: משרים את העדשים במים רגילים למשך 8 שעות, מסננים את המים ומשאירים במסננת ושוטפים כל שעתים מעל הברז את העדשים שיהיו לחים. לאחר יומיים ינבט לו נבט חביב ומלא בכל טוב עבורכם.

 

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד  אביטל סבג   וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם 

שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©