שתף

לביבות עלי מנגולד ועלי תרד אפויות / אביטל סבג

02.12.18

בחג חנוכה זו הזדמנות נפלאה להיות יצירתיים ולעשות שינויים בהרגלי האכילה שלנו כמסורת החג.


אני לא מדלגת על מנהגי החג זה ברור, אך לצד הסופגניות המרוקאיות ספינג', עליהם אני לא פוסחת, אני מכינה לביבות המותאמות לעונת החורף ובמקום לטגן אותן אפשרי לאפות אותן.

המצרכים הדרושים:
חצי קילו תרד טרי
חבילת עלי מנגולד
חצי כוס פשטן
רבע כוס שמן
רבע כוס קמח כוסמין
צרור בזיליקום
צרור אורגנו
כפית קארי
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח גס אפור
4 שיני שום
רבע כוס שומשום מלא

אופן ההכנה:
משרים את הפשתן בכוס מים כשלוש שעות, שוטפים היטב את עלי המנגולד והתרד ומאדים אותם עד למשך 6 דקות, קוצצים גס בעזרת סכין. קוצצים את הבזיליקום והאורגנו יחד עם השום במעבד מזון ומוספים לתערובת יחד עם זרעי הפשתן, השומשום, קמח ושמן הזית. יוצקים לתבניות פאי אישיות ואופים בתנור למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות. או בתנור ייבוש בחום של 50 מעלות למשך 8 שעות.


הסוד בהצלחת המתכון תלוי בשני דברים:
תיזמון ההגשה שלא יתקררו
וכמות האהבה שאתם משקיעים ביצירתיות במטבח.

חג אורים שמח

שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©