שתף

מרק חורפי שורשים / אביטל סבג

07.01.18

עונת המרקים של החורף בשיאה, מרקים מוקרמים מסבים הנאה רבה לחייך...

 

המצרכים הדרושים לכמות של 5 ליטר

4 שומר
4 שיני שום
בצל
5 גבעולי סלרי אמריקאי
שורש סלרי
חצי קילו כרובית
כפית פלפל שחור,
2 כפיות מלח ים
חצי פלפל צ'ילי טרי
1 שורש טרי של כורכום גודל ס"מ.
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
חצי כוס כוסברה

אופן ההכנה
שוטפים ומשרים היטב את כל הירקות ,המלצתי לפרק לפרחים את הכרובית לפני שמשרים במים ,קל יותר לניקוי.
קוצצים את הירקות ומתחילים לאדות עם שמן זית את הבצל, סלרי, לאחר מכן מוסיפים את יתר הירקות תבלינים ומים ומבשלים כשעה, לאחר מכן מעבירים במוט טוחן.
בהגשה להזליף שמן זית ולימון ולפזר פטרוזיליה או כוסברה

עונת המרקים של החורף בשיאה, מרקים מוקרמים מסבים הנאה רבה לחייך, שילובם של הירקות יחד : כרובית, שומר, סלרי, יוצרת יחד הרמוניה נפלאה בטעמם העדין .
קריצת הפלפל הצ'ילי מוסיפה רעננות וחיוניות. הזלפת הלימון בהגשה מעדנת ויוצרת ריענון למרק

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם   

שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני ...
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©