שתף

מרק ריבולטה / אביטל סבג

04.03.18

בחבל טוסקנה שבאיטליה נכנסנו למסעדת פועלים בצהרי אחד מימי אוקטובר הקרים , ריח מרק מהביל מילא את החדר וביקשנו מהמלצר מנה שכזאת.


מרק ריבולטה - 10 מנות

250 גר' שעועית לבנה
2 כוסות עגבניות-שרי
4 כרישות
4 גזרים
2 פלפלים אדומים
2 קישואים
2 תפוחי-אדמה
2 שורשי פטרוזליה
1 שורש סלרי
1 סלרי אמריקאי
5 שיני-שום
1 צרור אורגנו
1 צרור בזיליקום
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות מלח גס אטלנטי
1 כף שמן-זית
3-4 ליטר מים

משרים את השעועית במים כ-8 שעות. שוטפים. רצוי להנביט את השעועית, אך לא חובה. קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות. מאדים תחילה את הסלרי, הכרישה והשום הקצוץ בשמן-זית. מוסיפים את יתר הירקות ואת התבלינים ומאדים מספר דקות. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש קטנה.


בחבל טוסקנה שבאיטליה נכנסנו למסעדת פועלים בצהרי אחד מימי אוקטובר הקרים , ריח מרק מהביל מילא את החדר וביקשנו מהמלצר מנה שכזאת.

מרק ריבולטה הוא חצי נזיד חצי מרק והטעמים השולטים בו הם עגבניות טריות, בזיליקום, כרוב, שעועית, קרעי לחם, שום, ושמן זית טוב. לגבי הלחם במרק, בגרסא המקורית משתמשים בלחם לבן ששכב כמה ימים עד שהתייבש ומוסיפים אותו למרק ברגע האחרון של הבישול. אני וויתרתי על הלחם במרק !לטובת ההנאה המושלמת במרק עצמו.

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם  

שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©