שתף

כריך בריא ומזין / אביטל סבג

20.02.19

הטופו מגיע כגוש גולמי המזכיר במרקמו גבינה, זו מיוצרת מקטניית הסויה...... 

 

 ל-1 כריך
2 פרוסות לחם שאור כוסמין
10 גרם טופו
1/2 פלפל אדום
1 צנון
1/4 כוס נבטי חמנייה
3 גבעולי כוסברה
1 כפית רוטב פסטו הודי
1 כפית טחינה אתיופית

מרינדה לטופו:
1/4 כוס רוטב סויה אורגני (רצוי לימה)להכנת 100 גרם טופו
1/2 כוס מים

אופן ההכנה:
פורסים את הטופו לפרוסות דקות של 1/2 ס"מ, מניחים בתבנית ויוצקים מעליו את רוטב הסויה והמים. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך רבע שעה או עד שהנוזלים מתאדים. מצננים ומעבירים לאחסון במקרר.

פורסים את הפלפל והצנון לרצועות דקות, קוצצים את הנבטים והכוסברה.מורחים את פרוסות הלחם ברוטב פסטו, מניחים פרוסת טופו ומסדרים מעליה את הירקות ועשבי התיבול.

הטופו מגיע כגוש גולמי המזכיר במרקמו גבינה, זו מיוצרת מקטניית הסויה. הוא משמש תחליף חלבון למזון מן החי ונפוץ במיוחד ביפן ובקוריאה, בעיקר במנזרים המתקיימים על מזון צמחוני בלבד.
מבחינה תזונתית מומלץ לצרוך טופו שעבר תסיסה, אך לא עבר הנדסה גנטית. הוא בסיסי בטעמו ויספוג באהבה כל תיבול שתוסיפו לו.

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם  

שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©