שתף

סטייק פטריית יער ברוטב קרם פלפלים / אביטל סבג

15.04.18

הידעתם שאת פטריית מלך היער מגדלים באזור הרי הגלבוע בארצנו?

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
4 ראשי פטרית יער
4 שיני שום
כף ג'ינג'ר מגורר
4 פלפלים
לימון
2 כפות יין אדום יבש
כפית פלפל שחור גרוס עבה
כפית מלח גס אטלנטי
2 כפות שמן זית
עלעלים שונים לקישוט

אופן ההכנה:
מנתקים את חלקן העליון של הפטריות לשכבה אחת, מעבירים למחבט עם שמן הזית ומאדים את הפטריה למשך 7 דקות מכל צד. מפזרים מלח ,פלפל,שום מגורר,יין אדום
סודרים את האש ומכסים במכסה לעוד 2 דקות שיספגו הנוזלים בפטריה. קולים על רשת או מעל להבת גז או בתנור את הפלפלים עד שמשחימים מכל צד. מכניסים לשקית ניילון וסוגרים למשך רבע שעה ,האדים שיצטברו יעזרו לקליפת הפלפלים ביתר קלות.

מסירים את קליפת הפלפלים ומנקים את הזרעים ומצננים. קוצצים לרצועות את הפלפלים ,מוסיפים מיץ מלימון,פלפל,מלח,שום,שמן זית. מסדרים את הפלפלים על צלחת ההגשה ומעלים מניחים את הפטריה , ניתן לקשט עם עלעלים שונים.

הידעתם שאת פטרית מלך היער מגדלים באזור הרי הגלבוע בארצנו? שמה בישראל הוא: "אוזנית הכלך" ובלטינית "איירינג'י", היא מכילה שפע של ויטמינים ומינרלים, B12 , מאזנת כולסטרול וסוכר בגוף.
שימושיה במטבח הטבעוני עושה פלאים ומעשיר את המנות ,בטעם וטקסטורה נפלאים.

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם
 
שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©