שתף

תבשיל שעועית לימה עם עלי מנגולד / אביטל סבג

03.09.17

המצרכים הדרושים לכמות של 2 ליטר:

חצי קילו שעועית לימה
חבילת עלי מנגולד
צרור פטרוזליה
צרור כוסברה
2 קישואים
חצי קילו דלעת
בצל
2 שיני שום
כפית מלח גס אטלנטי
כפית כורכום
2 כפות שמן זית
3 כוסות מים

אופן ההכנה:
משרים את השעועית במים רגילים למשך 5 שעות, מעבירים למסננת לעוד 7 שעות עד שהשעועית נובטת.  קוצצים את הבצל והשום ומקפיצים עם שמן זית בסיר המיועד, כשמזהיב מוסיפים את הזוקיני והדלעת הקצוצים, מערבבים ומוסיפים את התבלינים. משרים את העלים במים למשך רבע שעה, מסננים וקוצצים את העלים הירוקים ומוסיפים יחד עם המים והשעועית לסיר עם הירקות והבצל, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה למשך שעה.


יוצא לי ללוות אנשים שפוגשים את הסרטן, שמתחברים אלי בכדי שאלמד אותם לבשל, רובם פשוט לומדים ועדין מתקשרים לבקש שאכין להם.....אז זה אחר המתכונים הנפלאים שמתאימים בהחלט לימי הסתיו והכנת הגוף לחזוק מערכת החיסון. אני משתמשת בתבלין הכורכום , כתבלין עיקרי בשל סגולותיו הרפואיות הנהדרות עבור כולנו.
בכדי לדייק בתבלין אני משתמשת בכורכום של חברת פוקה , קפסולה אחת טהורה, מספיקה לתיבול של 2 ליטר תבשיל...

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם
 
שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-הוצאת גפן, גם במהדורה באנגלית, ניתן להשיג בהזמנה אישית.
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©