שתף

מקושקשת טופו עם מנגולד / אביל סבג

02.10.18

החזון להכין טופו בייתי ומסורתי עשה פלאים וקיבל כאלו תשבוחות ודרישה...

מקושקשת טופו עם מנגולד

המצרכים הדרושים ל 4 סועדים:
חצי קילו טופו רך
חבילת עלי מנגולד
שן שום
בצל בינוני
כפית פלפל שחור
כפית מלח גס אטלנטי
2 כפות שמן זית ברנע

אופן ההכנה:
מועכים בעזרת מזלג את הטופו, קוצצים ומניחים במחבת יחד עם שמן הזית את הבצל עד שמזהיב מוסיפים את הטופו כמה דקות עד שהטופו מזהיב, מגרדים את השום, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לערבב, שוטפים וקוצצים את עלי המנגולד ומוסיפים לטופו לעוד דקה עד שמתרככים ומגישים

מי אמר שלהיות טבעוני זה אומר להיפרד מתבשילים מוכרים...אז הנה לכם הצעה לארוחת בוקר לצד סלט בריאות ירוק עם ירקות שאוהבים, או בתוך לחם משובח. המקושקשת הזאת תעשה לכם שינוי בגישה ...אני התמכרתי אליה. חשוב לדייק בחומרי גלם איכותיים.


בחירת הטופו:
לוודא שרשום לא מהונדס גנטי, או שרשום על האריזה אורגני! התקן לקבלת חותמת אורגני , מחייבת מהיצרן להשתמש בפולי סויה לא מהונדסים גנטית. אני התאהבתי בטופו קדיתא, המשפחה שמייצרת את הטופו נכנסה לי מאוד לנשמה, המסעות שלי בעולם לחפש חומרי גלם איכותיים ,מביאים איתם סיפורי פולקלור והכרויות של אנשים נפלאים עם חזון לייצר או לשמר מסורת ותרבויות אוכל, כך גם הכרתי את המשפחה הנפלאה של אורסולה שאימא שלה הנפלאה הגתה את הרעיון לייצר טופו בייתי ומסורתי אורגני.


כך החל המסע שלי לטופו קדיתא, נסעתי במיוחד באחת מימי החורף לפני 6 שנים ,בעקבות הטופו של קדיתא.... רציתי להכיר את המקור ומי שעומד מאחורי הכנת הטופו המדהים הזה. הגעתי לראש פינה וחברה סיפרה שטופו קדיתא נמצא באחד מהבתים בכפר, ניגשתי וראיתי מחוץ לדלת מקרר ומתחתיו סלסלה וקופה. במקרר חיכו חבילות טופו, ללא מנעול ללא מוכר, ככה באופן מפתיע ,בגישה מדהימה קח, תשלם וסע...


שילמתי ולקחתי, אך זה לא סיפק אותי כי רציתי להכיר את מי שמכין את הטופו. התחלתי להתקשר לחברים שהפנו אותי לחברים שהפנו אותי לאימא של אורסולה שמתגוררת בקדיתא. באופן חצוף מציידי, התקשרתי והופעתי בקדיתא והייתה לי הזכות והעונג להכיר את המשפחה הנפלאה הזאת ,ממקימי קדיתא , הכל סביב בנוי אקולוגי ,אורגני, מדוייק ,צנוע, משפחה שנמצאת ביישוב כבר יותר מ 40 שנה ,עם סיפורי חלוצים מדהימים. החזון להכין טופו בייתי ומסורתי עשה פלאים וקיבל כאלו תשבוחות ודרישה, ואורסולה החליטה לעשות מעשה ולהתרחב ,היום המפעל שלהם נמצא במקום מסודר וכבר לא בקדיתא,

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם
 
שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-הוצאת גפן, גם במהדורה באנגלית, ניתן להשיג בהזמנה אישית.
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וטיפול בגוף ובנפש, בניית תפריט.
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©