שתף

אורז בסמטי מלא עם אצות היזיקי / אביטל סבג

26.02.17

אצות ים נחשבים למזון על , הם מסייעים לחיזוק רמות הברזל והדיו בגוף, מחזקים את הזיכרון והעצמות ורמות הסידן

 

המצרכים הדרושים לכמות של 6 סועדים:
חצי ק' אורז בסמטי
בצל
מלפפון
חצי כוס שמיר
רבע כוס אצות היזיקי
2 כפות שמן זית
כפית מלח גס אפור
כפית קארי
4 כוסות מים

אופן ההכנה:
משרים את האורז למשך מספר שעות (מקצר את זמן הבישול ומנקה את הקליפה מהארסן), נוסיף ברבע שעה האחרונה גם את האצות.
שוטפים היטב את במסננת עד שהמים יצאו צלולים .


קוצצים את הבצל ומאדים יחד עם 2 כפות שמן זית עד שמזהיב, מוסיפים את אבקת הקארי ומערבבים היטב לעוד דקה. מוסיפים את האורז , המלח, המים , מביאים לרתיחה , מכסים את הסיר עם מכסה ומבשלים על להבה קטנה למשך 40 דקות או עד שהמים מתאדים.


הגשה נוסיף שמיר ומלפפון קצוצים . 

אצות ים נחשבים למזון על , הם מסייעים לחיזוק רמות הברזל והדיו בגוף, מחזקים את הזיכרון והעצמות ורמות הסידן . במיוחד לטבעוניים חשוב לצרוך אצות, על מנת לא להיות בחוסרים של ברזל ויוד.
בקוריאה למשל האצות משמשות בארוחה לאיסוף האוכל מהצלחת, ישנו מספר גדול של אצות בשימושים שונים במטבח, בישראל ניתן למצוא את הסוגים הבאים:

נורי- אצה שטוחה באה בניירות ומשמשת לגלגול הסושי בעיקר וואקמה- אצה שמגיעה בחתיכות מסולסלות , משמשת לסלטים ולבישול  היזיקי- אצה שמגיעה בשבבים עדינים – משמשת לסלטים או לבישול
קומבו- אצה עבה ושטוחה משמשת בעיקר למרק המיסו המסורתי

תזכורת ניקוי מיצים במואה יוצא לדרך 6-8 לאפריל, עונת האביב הרשמה כעת.

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם

שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©