שתף

סלט נבטי אזוקי וגפרורי דלעת / אביטל סבג

26.03.17

המצרכים הדרושים לכמות של 4 סועדים:
250 גרם פולי אזוקי
100 גרם דלעת או גזר
כף גרגירי חרדל
חצי כוס שמיר קצוץ
מיץ מלימון אחד
מיץ מקלמנטינה אחת
כף גי'נג'ר מגורר
כפית שמן שומשום
כף שומשום מלא
כף זרעוני צנובר
כפית טחינה גולמית
כפית מלח גס אטלנטי הוא הימלאיה
כף שמן זית ברנע או פיקואל
כפית מלח גס אטלנטי

אופן הכנה:
הכנת נבטי אזוקי:
משרים למשך 8 שעות את פולי האזוקי,
מעבירים למסננות או שקית הנבטה או כל כלי יצרתי אחר.
שוטפים מספר פעמים ביום ומסננים את המים ,חוזרים על הפעולה במשך יומיים או עד יציאת הנבט.
את הסלט ניתן להכין בשתי ווריאציות האחת:
מבשלים את פולי האזוקי למשך רבע שעה או עד שמתרככים , אך לא יותר מדי בכדי שיישארו שלמים.
השנייה ללא בישול ! ברגע שיצא הנבט הפולים מוכנים לאכילה גם בצורתן הטריה.

ניתן ליצור גפרורים מהדלעת על ידי קולפן גוליאן או בעזרת מעבד מזון עם תוכנית של גרירת חוטים עבים.


מערבבים יחד את חומרי הרוטב ,יוצקים מעל פולי האזוקי והדלעת ולבסוף מקשטים עם שמיר.  פולי האזוקי מקורם ביפן, אליהם התוודאתי בתחילת המסע הקולינרי שלי בימים בהם למדתי בישול מקרוביוטי, במטבח המקרוביוטי אנחנו משלבים את הקטניה עם דגן או אצה וירק לקבלת ארוחה מאוזנת. פולי האזוקי ידועים כמחזקים את רמות האנרגיה בגוף,הינם מכילים שפע של נוגדי חמצון וויטמינים ומסייעים להוצאת נוזלים מהגוף התורמים להרזיה ולניקוי הגוף מליחה .

בסלט הזה השתמשתי בדלעת כירק מתקתק שנוכחותו בסלט גורמת לאיזון התשוקה למתוק.


בכדי לייצר ארוחה מלאה בסלט אחד הוספתי מקור חלבוני מהצומח שזה הקטניות עצמן, ויחד עם מקור שומני מהצומח שאלה משפחת הזירעונים הכוללת את הצנובר והטחינה הגולמית, מאפשר לנו לקבל בסלט אחד חלבון מלא. תוכלו להחליף את חומרי הגלם בסלט כמו במקום דלעת, תוסיפו גזר או סלק...
המתכון לקוח מתוך הספר רב המכר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"- גפן

מתאים לארוחת חג הפסח לאוכלי קטניות.

תזכורת ניקוי מיצים במואה יוצא לדרך 6-8 לאפריל, עונת האביב הרשמה כעת.
 
שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-הוצאת גפן, גם במהדורה באנגלית, ניתן להשיג בהזמנה אישית.
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©