שתף

קינואה כסלט קייצי / אביטל סבג

18.06.17

קינואה הייתה מאוד אופנתית לפני עשור, עשתה עליה לישראל וכל העוסקים בתזונה מיהרו לתת לה את הכינוי אם הדגנים! כך כונתה גם אצל שבט האינקה מזה 6000 שנה.

המצרכים לכמות של 4 סועדים
2 בטטות
4 כפות שמן זית
שום כתוש
1 כוס קינואה צבעונית לפני הבישול
8 עלי בזיליקום טרי
כפית מלח גס אטלנטי
רבע כוס שקדים חצויים
2 מלפפון
2 לימון
כפית טיימין

אופן ההכנה:
מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות מפזרים מעל שמן זית טימין ושום ואופים בחום 200 מעלות עד שהבטטות רכות .

מבשלים את הקינואה כמו שמבשלים פסטה, מעבירים למסננת ומצננים.
קוצצים לקוביות קטנות את המלפפון הטרי ומעבירים יחד עם הבטטות והקינואה,
מוסיפים בזיליקום טרי חתוך, ואת התבלינים יחד עם מיץ משני לימונים ושמן זית.

קינואה הייתה מאוד אופנתית לפני עשור, עשתה עליה לישראל וכל העוסקים בתזונה מיהרו לתת לה את הכינוי אם הדגנים! כך כונתה גם אצל שבט האינקה מזה 6000 שנה.

לאחר בדיקה יותר עמוקה בוטאנית נמסר לנו שהקינואה היא בכלל לא דגן..
אלה שייכת למשפחת הצמחים ומכונה גם כף אווז.
הקינואה מכילה חלבון עשיר, נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ושפע של וויטמינים מה שבהחלט ,
מאפשר להכין איתה ארוחה מלאה .
מתכון זה שהינו ארוחה מלאה בסלט אחד ,
יכול להישאר מוכן במקרר אפילו יומיים במידה והוא כבר מתובל.
עצת יעילות לאלו שאין להם זמן התעסקות במטבח...
להכין את חומרי הגלם והקינואה ללא תיבול בכלי זכוכית במקרר.
ולחבר לסלט ולתבל ממש לפני ההגשה.
קינואה יכולה להיות במקרר כשהיא מוכנה לפחות 4ימים.
לא להשאיר את הקינואה בימים חמים כשהיא מבושלת מחוץ למקרר כי היא תוססת מהר בחום של 24 מעלות ומעלה.

הייתם בטעימות של שמן זית לאחרונה?
30.6.2017 יום שישי מהשעה 11.00 עד 14.00

כחלק מהפקת בראנ"ץ ביקב אמפורה בכרם מהר"ל , אני מתכבדת לארח את שמני ריש לקיש מציפורי,
יחד עם 6 מנות מפנקות שלי ,שילוו עם 6 יינות של יקב אמפורה.
קונצרט אוכל מדהים בטוסקנה של ישראל.
פרטים והרשמה באתר.
 
שם הכותב: אביטל סבג-מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים ,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©