שתף

סושי 2 GO / אביטל סבג

25.06.17

סושי 2 GO הוא רעיון נפלא לעוד אפשרות יצירתית לגיוון הארוחות לבית הספר או לעבודה

המצרכים הדרושים 2 רולים :
(מאצת נורי אחת מגולגלת ברול ניתן לקבל 5 יחידות סושי.)
2 אצות נורי
כוס אורז מלא או לבן עגול ,שבושל מראש והתקרר (אפילו שאריות מיום קודם)
כף רוטב שומשום
כפית אומבושי-ממרח שזיפים מלוח / לחילופין חרדל
בצל ירוק-
מלפפון
גזר
חצי כוס נבטי חמנייה
כף פיסטוקים,שומשום,גרעיני חמנייה
אבוקדו
50 גרם טופו
6 פטריות שיטאקי טריות מ
כפית וואסבי- חזרת יפנית חריפה
כף רוטב סויה אורגני

אופן ההכנה - בישול  האורז:
משרים אורז מלא עגול למשך יממה, מסננים את המים ומכניסים לסיר עם יחס של כוס אחת על שתיים וחצי כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהמים מתאדים כ 40 דקות.

מכניסים את האורז המוכן לכלי רצוי מעץ ,לכמות של 1/2 ק' אורז - קים שתי כפות שמן שומשום וכף שומשום ומערבבים היטב.

שוטפים וחותכים את כל הירקות לגפרורים,
את הטופו והפטריות חותכים לרצועות ומניחים להשריה עם כף רוטב סויה למשך רבע שעה, מעבירים לתנור תחת נייר אפיה ואופים כרבע שעה .
מניחים את המחצלת על משטח נקי ,מניחים על המחצלת את אצת הנורי כשצידה המחוספס כלפי מעלה.

בעזרת כף עץ , יוצרים שכבה אחידה של אורז לא עבה, עד החצי של האצה. לשים לב להשאיר מסגרת ללא אורז בהתחלת האצה ובסופה. להניח את המוצרים שאתם אוהבים בתחילת האצה בחלק שקרוב אליכם אך לא במסגרת שהשארנו ללא אורז, אלה בדיוק היכן שהתחלנו את שכבת האורז (ראה ציור).

להרטיב את סוף האצה לכל אורכה וכעת להתחיל במלאכת הגלגול.
שלב א'- לגלגל חצי סיבוב לכיוון הנגדי אלינו יחד עם המחצלת
שלב ב'- להפריד את המחצלת ולגלגל עוד סיבוב
שלב ג'- להפוך את המחצלת עם הנורי לצד שלנו , כשסוף הנורי כעת מולנו
שלב ד'- להדק טוב טוב את המחצלת לאצה לכל אורכה
כעת כל הסושי מגולגל ואפשר להוציא לגמרי את המחצלת.

סושי 2 GO
הוא רעיון נפלא לעוד אפשרות יצירתית לגיוון הארוחות לבית הספר או לעבודה, מתכון הזה מחזיר אותי בזמן אחורה , לפני 28 שנים , כשלמדתי שיאצו , אלון הירשברג –חבר יקר ללימודים דאז..מטפל מדהים עד היום..הביא איתו סושי כזה אבל משולש ממולא , כלכך התרשמתי מהפטנט הנחמד הזה , מסתבר שביפן זה בכלל אוכל רחוב ...
אז אולי המתכון נראה לכם ארוך , אבל הוא ממש שווה וטעים אש....

מה יותר מתאים בקיץ הלח והדביק הזה....הרצון לאוכל יותר חי ופחות מבושל, שמשלב ירקות קייץ המכילים שפע של ויטמינים ,מינרלים ,נוזלים, כלורופיל...
תכינו לעצמכם אפילו לילה קודם...אריזה נבונה תשאיר את הסושי טרי , מתאים לכל מצב, במשרד, בספסל הלימודים, אחרי אימון, בפיקניק...
שיהיה לכם שבוע נפלא ובתאבון

השבוע נפגשים ביקב אמפורה בחוות מקורה, אני מכינה לכם 6 מנות טבעוניות מוקפדות, לצד 6 מזיגות מהסומליי של היקב, ואיך אפשר שלא לטעום גם 6 שמני זית בהם אני משתמשת למנות...טעמתם פעם שמני זית? צטרפו אלי לבוקר של למידה לצד חוויה מיוחדת במינה ,בנוף הפסטורלי של חוות מקורה .
האירוע סגור , יש להירשם מראש.

שם הכותב: אביטל סבג-מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: אביטל סבג-מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-הוצאת גפן ירושלים
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©