שתף

אספרגוס עטוף באצה עם פירורי טופו ולימון / אביטל סבג

06.08.17

המצרכים הדרושים לכמות של שמונה איש:

4-6 מנות

1 צרור אספרגוס
100 גרם שקדים קלופים
1 חבילה טופו אורגני
2 כפות רוטב סויה אורגני
1 אצת נורי
1 לימון
1/4 כוס שמן זית
3 כפות טחינה גולמית משומשום מלא אורגני מונבט
1 כוס נבטי צנונית
בצל
1 ליטר מים
סיר אידוי מבמבוק

אופן ההכנה:
לניקוי האספרגוסים במיוחד בחלק התחתון שלהם, קוטמים את הקצה היכן שנקטם באופן טבעי, עם קולפן מסירים את השכבה הקשה רק בשליש התחתון של האספרגוס, מאדים בסיר אידוי מבמבוק את גבעולי האספרגוס כ-3 דקות (לא יותר!) או חולטים קלות במים רותחים. קולים את השקדים במחבת עם מעט שמן זית ומלח. ניתן לקלות גם במייבש מזון, למשך 5 שעות בחום של 41 מעלות.

קוצצים את הטופו לקוביות , מקפיצים את הבצל עד שמזהיב ומוסיפים את קוביות הטופו תוך כדי שמועכים בעזרת מזלג לקבלת מרקם של מקושקשת, מפזרים קורט מלח ופלפל גס. מניחים את האספרגוס החלוט בקערת הגשה, חותכים את אצת הנורי לרצועות ועוטפים כל גבעול אספרגוס, במרכזו, ברצועת אצה. מניחים את שבבי הטופו מעל האספרגוס, מתבלים במיץ הלימון ושמן הזית ומפזרים את השקדים. מזליפים טחינה מעורבבת ברוטב סויה ומקשטים בנבטי הצנונית. מגישים מיד.

האספרגוס
ירק נסיכותי אשר לו כ 200 זנים מוכרים לנו עוד מהמאה החמישית ,,מגיע אלינו לעונה ממש קצרצרה, בדרך כלל לקראת יוני יולי, ביערות השונים בישראל כמו באזור עמק אלה , ביערות הכרמל,
ניתן למצוא את האספרגוס גדל פרא בטבע , כשהוא נחבא בדרך כלל בין צמחים אחרים.  החלק המדהים בגידולו , זה המהירות הבלתי נתפסת של קצב גדילתו . לכן גם מגיע אלינו לעונה מאוד קצרה.

האספרגוס נחשב לירק , גבעול, בעל סיבים תזונתיים ולכן יש מכיל את כל היתרונות הרפואיים שיש לירק ירוק . נוגד חימצון- לכן מטפל בתאים "מקולקלים" ונחשב לאנטי סרטני,  שומר על ניקיון המעיים בשל נוכחות סיבים תזונתיים ברמה גבוהה, מכיל ויטמינים ומינרלים , המסייעים לשיקום העור, חיזוק העצמות וניקוי הכבד.

קצת היסטוריה: האספרגוס נדיר ומאוד יוקרתי בתקופה הביזנטית באזור הלבנט, ומשום נדירותו בחקלאות התקופה הוא היה גם נדיר בפסיפסים ובארץ ישראל הוא עוצב רק פעם אחת, בכנסיית קריות המתוארכת לסוף המאה החמישית-תחילת המאה השישית. פסיפס כנסיית קריות מתייחד בעיצובים ייחודיים של גידולים חקלאיים יוקרתיים נוספים.

את האספרגוס נשתדל ביותר למצוא באירוע בראנ"ץ שאני עורכת ביקב אמפורה בחוות מקורה, אירוע מיוחד במינו בו אני פותחת שולחן ליום אחד , במקום פסטורלי יפה במינו ,טבול כולו בצמחי מאכל וגפנים רבים, בתוך אחוזה יפיפייה , אני רוקמת רומן עם 6 מנות פרי ידי של אוכל מקומי, עונתי , ללא מזון מן החי, אוכל שמוגש באהבה רבה ויצירתיות ספונטאנית , בה אני מציירת את האוכל ומגישה אותו בצורה מוקפדת ביותר  יחד איתי חוברים לקונצרט הנפלא הזה, 6 יינות של אמפורה , 6 שמני זית מבית ריש לקיש בציפורי,  תוך קבלת הסבר הכולל סיור ביקב עם הסומליי אסף.

האירוע פתוח לקהל הרחב בהרשמה מראש אצל תמי, וכדאי לא לחכות לרגע האחרון . 054-8103810

המתכון והצילום לקוחים מההשקה של הספר שלי במהדורה באנגלית , צילמה ליאה

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם  

שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן"-הוצאת גפן,
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות, אירועים, ניקוי מיצים, שיעורי בישול פרטיים, קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©