שתף

מרק חומוס ודלעת / אביטל סבג

29.10.17

המצרכים הדרושים

ק' דלעת
2 כוסות חומוס
סלרי אמריקאי שלם
כוס כוסברה טרייה
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1 כפית קימל טחון
5 שיני שום
1 בצל
2 כפות מלח ים
1 כף שמן זית
לימון

אופן ההכנה
משרים את החומוס לחמש שעות ומחליפים את המים לפחות פעם אחת אחרי שעתיים. מבשלים בסיר לחץ או בסיר רגיל , עד שהחומוס מתרכך. חותכים את הבצל לקוביות ומקפיצים בכף שמן זית עד מזהיב , מוסיפים את קוביות הדלעת הסלרי , גרגירי החומוס המבושלים והתבלינים, יחד עם ליטר וחצי מים, מבשלים כשעה וטוחנים לקבלת מרק אחיד ומרוסק. מוסיפים את הכוסברה וממשיכים לבשל לעוד 10 דקות נוספות . בזמן ההגשה ניתן להוסיף טיפת לימון מוסיף המון!!!

או ידידתי הדלעת לעולם לא אחשיב אותך כקישוט אצלי במטבח!!

אני החלטתי להעניק לכם מתכון זה מבית אמא, מרק מנצח בשל טעמו המיוחד שמקבל ביטוי בשילוב הנפלא בין הדלעת לגרגירי החומוס. מה שבעצם מעניק מעבר לטעם גם מנה טובה של חלבון חשוב.
הדלעת מחזקת את מערכת העיכול לפי התפיסה הסינית וזאת בשל צבעה הכתום וטעמה המתוק.

תזכורת: ניקוי (צום) מיצים מתקיים ב 23.11.2017 חמישי עד שבת , בצפון הגולן בכפר חרוב, הפעם כולל גם חוויה במים בבריכות החמות של הכפר, מעבר לתוכן העשיר אשר אנו מעניקים לכם.
צוות המנחים, ההלפרים, זהר צמח וילסון ואני נשמח לארח אתכם.

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם 


שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן
שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©