שתף

פאייה טבעונית צבעונית / אביטל סבג

23.12.17

המצרכים הדרושים לכמות של שמונה סועדים:

חצי קילו אורז מלא בסמטי
2 פרסות חתוכות לעיגולים
4 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים
חצי חבילת אצות היזיקי מושרות במים
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 עגבניה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות
חצי כפית צ’ילי גרוס
כפית פלפל שחור גרוס
20 חוטי זעפרן מושרה ברבע כוס מים חמים
3 כוסות ציר מרק או מים
כף מלח גס אטלנטי
חצי חבילה של אפונה קפואה
100 גרם טופו
חצי כפית קארי
חצי כוס כוסברה קצוצה
סיר עם מכסה שמתאים גם לתנור
2 כפות שמן זית
2 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:
חותכים את הטופו לקוביות ומניחים בקערית יחד עם רוטב הסויה ,ג'ינג'ר שום וקארי למשך שעה.

משרים את האורזים למשך שעה במים מסננים ומיבשים במסננת ,
קולים במשך 3 דקות את הזעפרן בסיר המיועד לפאייה ומוציאים לקערית .
מאדים את הבצל הפרסה והשומים בסיר המיועד עם שמן הזית עד שמזהיבים, מוסיפים את האורזים התבלינים כולל הזעפרן והירקות, מערבבים ומוסיפים את ציר המרק או המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 7 דקות,
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות, מכניסים את הפאייה לתנור לבישול לעוד 30 דקות , בעשר דקות האחרונות מוסיפים מעל האורזים את קוביות הטופו והפטריות, ובהגשה מפזרים מעל את הכוסברה הקצוצה.

זעפרן (Saffron) – הוא תבלין המופק מצלקת (איבר המין הנקבי) פרח הכרכום התרבותי (Crocus sativus Linnaeus) הזעפרן שייך למשפחת האירוסיים. מוצאו הידוע של הזעפרן, המוכר כתבלין כבר למעלה מ-3,000 שנים, הוא צפון הודו, ומשם נדד והגיע גם לארצות ערב ולאירופה. השימוש בזעפרן ידוע כבר מימי קדם, הן לצורך בישום ותיבול והן למרפא.
כדאי לדעת, שבבישול נשאר רק הטעם ולא נשארת הפעילות הרפואית של הזעפרן.
הזעפרן מכונה בשמות יוקרתיים כמו מלך התבלינים או הזהב האדום מכיוון שהוא התבלין היקר ביותר.

כדי להפיק 1 ק”ג זעפרן יש צורך בכמה מאות אלפי פרחים וכן הוא מופק בתהליכים ידניים החל מהקטיף ועד שקילתו.
הזעפרן מכיל חומרים פעילים בשם Crocin שהוא תרכובת קרוטונואידית מסיסה במים המקנה לפרח את צבעו, Picrocrocin המקנה לפרח את טעמו ותרכובת Safranal המקנה לפרח את ניחוחו ובעלת תכונות נוגדות-חמצון. למרכיבים אלו מיוחסת פעילות בשיפור מצב הרוח במספר מנגנונים..

בהצלחה ובתאבון
נשמח לראותכם בניקוי מיצים במואה בינואר...המדבר מקבל אותנו בחיבוק ולא צריך להיבהל מהחורף...כי שם הויטמין D חוגג ביג טיים...
4-6 לינואר המתנה שלכם לשנה החדשה... ניקוי עם מלא תוכן והתחדשות

בפורום התזונה הבריאה של נומיינד  אביטל סבג וזהר צמח וילסון נשמח להשיב לשאלות שלכם 
 
שם הכותב: אביטל סבג- מחברת הספר "חמש עונות במטבח-בישול טבעוני ברוח הזן-הוצאת גפן ירושלים
אודות הכותב: שפית , ונטורופתית, בעלת המתחם לשינוי , מקום מכיל ומזין סדנאות,אירועים,ניקוי מיצים,שיעורי בישול פרטיים,קליניקה לייעוץ וריפוי סיני
אימייל: [email protected]
כתובת אתר: לחץ כאן

 

שלח לחבר  
שנה גודל Powered by Bonsite ©
    
רוצים להתעדכן באירועים החדשים הרבה לפני כולם? רוצים לקבל את התוכן החדש שלנו? השאירו מייל ונעדכן אתכם בכל שבוע

חיפוש במאמרים

כותבי הבית שלנו

מאמרים

יוגה
נומיינד - השער לעולם הרוח - כל הזכויות שמורות ©