|
שלום לאביטל ולזוהר,
היום צפיתי בסרטון נגד שמן הקוקוס, המבוסס על מחקרים עמוקים.
בסרטון מופיע שמן הקוקוס כלא בריא כלל, בניגוד לדעה הרווחת.
אשמח להתעניינות בנושא - שלכם ושל ההמונים כאן בפורום.
מצרף קישור לסרטון (אפשר למצוא את הסרטון ביטיוב תחת השם "לאכול מחוץ לקופסא-שמן קוקוס"
*אגב, בסרטון יש לינקים למאמרים המוצגים בו.
תודה רבה וכל טוב.
איתמר
https://www.youtube.com/watch
?v=JymvkX4Fn4s&feature=share
|
|
|
אם תצפה בעוד סרטונים שעשה יוצר הסרטון הזה, אתה תראה שהוא נגד שמן באופן גורף, גם נגד שמן זית. הוא מגיע מגישה שמעדיפה פחמימות איכותיות על פני שומנים. זה הדבר היפה (או המתסכל) בתזונה: שני מומחים, שלוש דעות. וכל אחד יכול להביא לראייה מחקרים מעמיקים מהזווית שלו. זה היופי של תזונה אינטגרטיבית - גישה שבה הבינו לפני למעלה מ-20 שנים שהמזון של אדם אחד עלול להיות רעל עבור אדם אחר. הספר תזונה אינטגרטיבית מציג זאת באופן מופלא ומסייע בגילוי אישי של מה נכון לי. כמו שיש שיטות שבעד פחמימות, יש כאלו הפוסלות אותן, למשל פליאו.
ספר תזונה אינטגרטיבית
|
|
|
היי
האם יש מניעה לקחת כלורלה וספירולינה ביחד?
תודה מראש
|
|
|
עקרונית אין מניעה. כדאי להקשיב לגוף ולראות אלו תגובות יש כשצורכים יחדיו ואלו כשבנפרד (אם מצליחים לשים לב)
כלורלה וספירולינה
|
|
|
היי זהר!
מה דעתך על סוכר קוקוס אורגני?
תודה רבה
|
|
|
מושגים כגון "עוגיות בריאות" מעלים בי חיוך מכיוון שזה נשמע כאילו אכילת העוגיות הללו תגרום לאדם להיות בריא יותר. המינוח הנכון יותר יהיה "עוגיות מזיקות פחות." כנ"ל עם אלטרנטיבות לסוכר - הן לא בריאות אלא פחות מזיקות. סוכר הקוקוס נחשב לאלטרנטיבה טובה ועם זאת לא הייתי מפריז אתו. טוב לזכור שהסוגיה האמתית אינה בהכרח עם איזה סוכר משתמשים אלא באלו כמויות והאם יש תשוקות חזקות למתוק.
סוכר, בריאות, ומצבי רוח
|
|
|
הבנתי שפרג זה דבר בריא, אז החלטתי להוסיף לי לאוכל.
כיוון שלא מצאתי מתכוני עוגות/עוגיות בריאים, עם פרג וכיוון שאני לא מנוסה באפייה (: , החלטתי להוסיף את הפרג לסלט פירות שהכנתי.
זה בסדר לאכול את הפרג חי?
יש לך רעיונות במה אפשר עוד לשלב אותו?
|
|
|
כן, ניתן לאכול גם ללא בישול/אפייה. אפשר לשלב בסלטים, גבינות, דגים, בשר, יוגורט, משקאות, וכמובן בעוגיות ועוגות.
|
|
|
או שלא? תודה רבה
|
|
|
באופן כללי אפשר. כן כדאי שתראה את ההשפעה של אכילתם ללא בישול עליך משום שכולנו שונים. בספר תזונה אינטגרטיבית הדבר מתואר כ-ביו-אינדיבידואליות שפירושה "המזון של אדם אחד עלול להיות רעל עבור אדם אחר."
ספר תזונה אינטגרטיבית
|
|
|
יש בו המון המון חומר
|
|
|
נהדר. אני ממליץ לקרוא את הספר לאט לאורך זמן ולא לגמוע אותו כפי שאנו גומעים היום ידע. עדיף לאט, תוך כדי הפנמה ויישום מאשר לאסוף עוד ידע תאורטי. בהצלחה
|
|
|
ברצוני להכין מיצים טבעיים לניקוי הגוף לצורך העניין לדוגמא להשתמש בסלק או שומר, האפשרות היחידה שיש לי היא להכין בלילה ואז לפרוס את השייקים לאורך היום למחרת שהם שמורים במקרר ולא באותו הרגע, האם זה בסדר? והאם יש לזה חסרונות משמעותיים? תודה רבה לך.
|
|
|
האם אתה רוצה להכין שייקים או מיצים? אלו שני דברים שונים. במידה ואתה רוצה להכין מיצים ולצרוך אותם במועד מאוחר יותר, עליך להשתמש אך ורק במסחטה מסוג "מסחטה אטית." אני מצרף קישור למסחטות מהסוג הזה. רק עם המסחטות הללו הערכים נשמרים ואין חמצון
מסחטות
|
|
|
אם אתה רוצה להכין שייק מראש (להבדיל ממיץ) אז עליך להשתמש בבלנדר איכותי המסוגל לטחון גם ירקות עליים ירוקים למרקם קטיפתי. אני מצרף קישור לבלנדרים שכאלו לדוגמה
בלנדר
|
|
|
ראה קישור לפוסט שכתבתי בנושא
הכנת שייק מראש
|
|
|
קיבלתי, העניין הוא כמה זמן צריך להמשיך על המיצים לניקוי הגוף? האם זה עדיין של 3 ימים ? שבוע? או זמן אחר? תודה רבה
|
|
|
אין נוסחה קבועה. אפשר אורכים שונים של ניקויים. אם אין לך הבנה בזה כדאי ליווי וייעוץ בהתאמה אישית כי זה אינדיבידואלי. כמו כן מיצים ושייקים ניתן לשלב בחיי היומיום הרגילים, גם בתקופה שאינה ניקוי. למשל שארוחת הבוקר תהיה שייק ירוק.
שייק ירוק
|
|
|
והלך לי די טוב. השאלה שלי היום אם אני אעשה את אותה דיאטה, עדיף לאכול כמה שפחות ירקות ופירות או להוסיף ירקות ופירות כמה שיותר כי זה מנקה את הגוף ומרזה? השאלה היא האם להשתמש בכמה שפחות פרות וירקות או לעלות בפירות וירקות?
|
|
|
איני חסיד של דיאטות אלא של יצירת אורח חיים בריא והולם לסוג הגוף שלך. כמו כן חשוב להבין את הקונספט של ביו-אינדיבידואליות אותו הגה מחבר הספר תזונה אינטגרטיבית. פירושו: המזון של אדם אחד עלול להיות רעל עבור אדם אחר. כלומר עליך לגלות ולהבין מה באופן אישי מיטיב עם גופך ונשמתך.
ספר תזונה אינטגרטיבית
|
|
|
האם ייתכן שחלק / רוב מזונות העל הינם "על" יותר בקטע השיווקי מאשר המדעי כפי שנכתב בכתבה של וואלה שבקישור ?
קישור מצורף
|
|
|
"מזונות על" זו הגדרה חדשה יחסית כשהכוונה למזון עם הרבה מאוד ערכים תזונתיים. זה התחיל עם מזונות כגון ספירולינה, קקאו, ומאקה ומכיוון שאין קריטריון, אנשים מוסיפים לרשימה כיד הדמיון הטובה. לרוב מדובר במוצרים שאינם המזון בצורתו הטבעית וגם לא בתוספי מזון, אלא במזון שעבר תהליך כלשהו כגון ייבוש או הפיכה לאבקה או קפסולה. מצד שני יש מזונות מאוד עשירים גם בצורתם הטבעית. אפשר למשל לומר שתות עץ וסברס הם מזונות על. אז יש כאן מידה של שיווקיות ועם זאת זה לא סיבה לפסול אותם. לגבי הכתבה, היא בוחנת שם חלק מהמזונות לפי קריטריון מאוד צר. באופן כללי טוב לאכול באופן מגוון. אני פחות נוטה לניתוח של כל מזון.
|
|
|
שלום.
הומלץ לי להפחית פחמימות וסוכר, לכל היותר 2 סוגי פרי ביום עקב יתר לחץ דם! מה הקשר של פחמימומת וסוכר לתופעת י.ל.ד ?
ממעטת בפחמימות, אם כן מלאות, דברי מתיקה כמו תמר טבעי. ירקות טריים/מאודים, ירדתי 4 ק"ג בתוך 3 חודשים, עד תת-משקל 48 ק"ג בלבד, מלווה חולשה ממשית!
מקפידה על שומנים בריאים: שמן זית, אבוקדו, אגוזים, טחינה, פשתן, גוזי מלך, שקדים.
מכאן לאן, בקצב הזה...? תודה
|
|
|
סוכר ופחמימות מעובדים יוצרים נזקים רבים בגוף. לגבי הירידה הלא רצויה במשקלך, יש צורך בתשאול מעמיק יותר של האכילה ואורח החיים שלך
|
|
|
כתבה על ה"תזונאים" מתחזים כתבה מערוץ 10.
קישור ישיר לסרטון:
https://www.youtube.com/watch?v=-tKCOOUvBJo
אבקש את דעתכם בנושא.
גיל גרנות
|
|
|
יש ניסיון של עמותת הדיאטנים ליצור מונופול על תחום התזונה. זה כמו שרק מי שיודע לבנות מבטון יורשה להיקרא "בנאי" ומי שיודע לבנות מעץ או ממתכת לא יורשה. אותי פחות מעניינים כיצד מכנים את בעל המקצוע. יש דיאטנים מוכשרים ויש מלא שכדאי להתרחק כמו מאש מההמלצות שלהם. אני מצרף קישור לסרטון על מוצר שלא הייתי ממליץ עליו אך דיאטנית מוסמכת דווקא ממליצה עליו. יש מומחים רבים וטובים שאינם דיאטנים, בין אם הם נטורופתים, מומחים ברפואה סינית, יועצי תזונה אינטגרטיבית, או גישות אחרות. לגבי גיל גרנות, איני יודע מי הוא ולא הבנתי מי ומה עומד מאחורי הסרטון, כך שלא יכול להביע דעה.
סרטון המלצה דגני בוקר
|
|
|
אבל מבחינה חוקית - האם ישנה בעיה ?
להלן כתבה של עיתונאית מעיתון הארץ:
על מרצה על תזונה ללא השכלה פורמלית וכו'.
גיל גרנות
|
|
|
אם הוא מכנה עצמו ד"ר והוא אינו דוקטור אז יש בעיה חוקית. אם הוא מכנה עצמו דיאטן והוא אינו דיאטן אז יש בעיה חוקית. אם הוא מכנה עצמו נטורופת והוא אינו נטורופת אז יש בעיה חוקית. האם הוא מכנה עצמו בתואר שאין לו?
|
|
|
בס"ד
שלום רב,
אימי בת 70 ולה מספר בעיות רפואיות:
כולסטרול, לחץ דם גבוה, קוליטיס (לא פעילה), חוסר בסידן ודליפה קלה באחד המסתמים של הלב. היא לוקחת תרופות עבור כל הנ"ל ומאוזנת ב"ה. רמת הכולסטרול תחת התרופות תקינה, כך גם הקוליטיס תחת רפאסל. גם לחץ דם לרוב תקין. מבחינת רמת הסידן היא לוקחת תוסף ומקבלת זריקה פעם בשנה, אוכלת מוצרי חלב בכל יום ולעיתים טחינה גולמית, עם זאת זה ככ הנראה עדיין לא מספיק, שאלתה, כמה ביצים מותר לה לאכול בשבוע כדי לקבל יותר סידן אך שזה לא יעלה את רמת הכולסטרול? והאם גבינה צהובה מותר בכל יום?
יש לציין שבשנים האחרונות, למרות שהיא אוכלת הרבה ומספר פעמים ביום היא הולכת ויורדת במשקל ללא הסבר, וכיום מאוד רזה. עברה כל בדיקה אפשרית בשנים האחרונות כולל קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ובמעקב קבוע של בדיקות דם והכל תקין. מומחים בגסטרולוגיה לא מצליחים להסביר את התופעה.
תודה
|
|
|
לגבי כמה ביצים וגבינה צהובה - זה מאוד אישי. הספר "תזונה אינטגרטיבית" מסביר זאת היטב ע"י המונח "ביו-אינדיבידואליות" שפירושו "המזון של אדם אחד עלול להיות רעל עבור אדם אחר." מה שיעזור לאמך אינו בהכרח מספר הביצים או כמות הגבינה אלא שינוי מהותי של אופן האכילה שלה ובחינה מחודשת של התרופות. כדאי למצוא רופא שאינו נבהל ממושגים כגון כולסטרול ומסייע לאנשים להפחית במינוני התרופות תוך כדי שיפור התזונה.
ספר תזונה אינטגרטיבית
|
|
|
האם תוכל להסביר האם אכילת זרעי צ"יה (הבנתי שלבן עשיר מעט יותר ) אכן בריא ? מה בדיוק בריא בזרעים אלו וכמה לצרוך כזה בשבוע ?
כפית מדי כמה פעמים בשבוע זה בסדר?
שאלה נוספת: קניתי ספרולינה ירוקה שמגיע גרגרים אבקה יבשה האם זה משנה איך הוא מגיע ?
|
|
|
יש המשבחים אותו ויש שאינם חסידיו. הסתירה הזו קיימת לגבי הרבה שיטות תזונה ומזונות. על כך מבוסס הרעיון של הספר "תזונה אינטגרטיבית" - ההבנה שהמזון של אדם אחר עלול להיות רעל עבור אדם אחר. בצ'יה הרבה מינרלים, ויטמינים, חומצות שומן (כולל אומגה 3), חומצות אמינו, ונוגדי חמצון. לגבי מינון - זה אישי. לגבי ספירולינה, אין זה משנה כיצד מגיעה. כן משנה שתהיה איכותית
ספר תזונה אינטגרטיבית
|
|
|
בוקר טוב.
נהנית להשכיל מספרך המקיף והנפלא: "תזונה אינטגרטיבית" - הטוב ברשימת הספרים המטיפים לאורח תזונה בריא.
שוחרת תזונה בריאה וקפדנית + טיפים ועצות שאימצתי מתוך הספר.
(70), שרוייה בפאניקה בעקבות אירוע מפחיד, עד "משתק". ספק התקף ורטיגו..?! פוחדת לאת מהבית שלא יקרה שנית!
דלקות חוזרות באוזן שמאל, כולל עכשיו.
חשד לורטיגו אך נסבל, עקב סחרחורת בשכיבה וקימה על אוזן שמאל, שינוי תנוחה ו/או מבט חד שמאלה.
קמתי מהמיטה לאחר בדיקת US קרוטיס צווארי (במעקב קרדיולוגי בשל רבדים טרשתיים קלים, על אף שאני רזה 48). יש לציין שבמהלך הבדיקה בשכיבה, הראש נשען מעט לאחור ומוטה שמאלה וימין לאחריו והמטמר בפעולת לחיצה על צידי הצוואר לסירוגין.
קמתי מהבדיקה בצורה יציבה, ללא תחושת סחרחורת.
2 דקות אחרי, עולמי נחרב עלי. ראיתי את המוות בעיניים! כל העצמים בחדר "עפו והשתוללו" מצד לצד, כמו בהזייה. "הקירות נשברו והרצפה עלתה", התמונות בחדר זיגזגו והכל קרה במהירות שיא. הרגיש כמו הוריקן חסר שליטה. "קרוסלה" שרק רציתי לעצור ואן לי שליטה. אני זוכרת שצרחתי בבהלה "אמא'לה, מה קורה לי"?! זה היה מפחיד איימים. הרגיש לי שאני עומדת למות. לדברי האחות, כל גופי רעד. זה חלף בתוך דקות "נצח". הרגשתי כאילו חזרתי ממלחמה. לחץ הדם עלה 186/85 ודופק 120. הועברתי להשגחה. המדדים בהמשך היו תקינים. הרופאים לא מסוגלים להבין את ההאורה בהתקף שעברתי. ייתכן שהטיית הראש לאחור ושמאלה עקרו את הקריסטלים באוזן שגרמו להתקף, או שלא....?!
עד כמה מוכרת התופעה ההזויה, תרתי משמע, בהתקף ורטיגו?
התבצרתי בבית וסיימתי את החיים שלי מחוץ לבית, חלילה יקרה בנהיגה. אני מבוהלת מהאירוע!
תרשים EEG לפני שבועיים תקין! (הופניתי עקב כאב ראש ויתר לחץ דם התקפי).
כדי לטפל בורטיגו, אם בכלל...ולהחזיר קריסטלים, על הרופא להפיק התקף! לא משת"פ ליזום התקף, אחרי החוויה הקשה.
זהר יקר, מה אתה ממליץ לי לעשת?
תודה
ברכה
|
|
|
גם הגוף יודע לעשות "קצר חשמלי." מעבר לבדיקות רפואיות כדאי לבחון בצורה מעמיקה את האכילה ואורחות החיים שלך. ללא קשר לורטיגו, אם את סובלת מכאבי ראש זה כבר שווה לבדוק מה אינו מאוזן.
|
|
|
היי זהר
מה דעתך על Bulletproff Coffee ושמן MCT?
למיטב הבנתי זה קפה (באיכות גבוהה) עם גהי (מחלב פרות שאכלו עשב) ושמן MCT שמופק משמן קוקוס.
חשבתי להחליף את הMCT בשמן קוקוס מאחר ו MCT מרגיש לי מעובד מידי.
מה דעתך? :)
|
|
|
איני מכיר את הקפה שציינת. לגבי השמן, אני משתמש בשמן קוקוס באיכות טובה. אין לי ניסיון ספציפית עם MCT
|
|
|
היי זהר
אני חצי צמחוני ואוכל ביצים, גבינות קשות ומעט דגים.
לאחרונה התחלתי תוכנית אימונים שדורשת 160 גרם חלבון ביום.
כיצד ניתן לצרוך את זה מאוכל?
מה דעתך על אבקות חלבון? אני מעדיף לצרוך את החלבון מהאוכל.
תודה רבה!
|
|
|
בביצים, גבינות, ודגים יש חלבון. מקורות מן הצומח עם חלבון: קטניות ומוצרי סויה כגון טופו וטמפה. יש אבקות חלבון טבעוניות איכותיות המבוססות למשל על חלבון אפונה. מכיוון שאתה אוכל דגים, יש אבקות חלבון מאוד איכותיות המכילות גם אבקת חגבים - זה בריא, כשר, ומינון גבוה מאוד של חלבון.
סרטון על טמפה
|
|
|
היי לאחרונה חזר לי המנהג המקולקל הזה של אכילה מתוך שינה.
יוצא לי לקום ולקחת 2 קוביות שוקולד מריר או מלפפון,לאכול אותו בשרך למיטה ולהמשיך לישון.
יש לציים שהני עורך דיאטה ..לא מגביל.את עצמי .
יש לציים שבעבר המטפל. בדיקור שלי המליצה להרים את רמת החלבןנים...וזה די עזר.
אשמח לתגובות..
כל מקום שאני מחפש ברשת מתלילים לדבר על כדורים חח
|
|
|
מבחינת מינון, מה שאתה אוכל מתוך שינה אינו בעייתי. כן שווה להסתכל יותר לעומק על סדר היום שלך והאכילה וגם היבטים רגשיים שאולי יסייעו להבין את האכילה מתוך שינה
|
|
|
היי לכולם, רציתי להמליץ על "קפה כרכור",יש שם אוכל אורגני איכותי וטעים ממליץ ביותר, העתקתי לכם כמה דברים מהאתר שלהם ושמתי לכם לינק לסרטון שלהם:
https://www.youtube.com/watch?v=aaq5YwO9sJw
שייקים טבעיים מיוצרים במקום, מגוון של שייקים בריאותיים בתוספת ספירולינה, ארוניה, מאקה, עשב חיטה, פולי קקאו רואו, ועוד
המטבח הטבעוני היחודי שלנו מייצר מנות עשירות ומגוונות מדי יום: מאפי כוסמין, סלטים, מרקים, תבשילים, חומוס ועוד.. והכל אפשר לקחת טייק אווי.
אנו משתמשים בחומרי גלם אורגנים - מהירקות, הקטניות, וקמחי הכוסמין האורגני, ועד למלח הימלאיה - מגיעים כולם מחנות הטבע הצמודה שלנו. אצלנו אין שקים שיושבים חודשים במחסן. הכל טרי, הכל בריא וכמובן כשר.
רחוב המייסדים - פרדס חנה כרכור - 046371299
בית קפה בפרדס חנה
|
|
|
אם הבנתי נכון היא מיוצרת משומשום, אם נטחן לבד שומשום זה לעולם לא יגיע למרקם כזה, איך זה בדיוק אז רק משומשום? ועוד שאלה לגבי ספירולינה טבעית מחזיקה כמה ימים ושמיבשים אותה מחזיקה לחצי שנה , איך זה מסתדר? תודה
|
|
|
מכיוון שהשומשום שומני טחינתו מביאה למרקם הזה. ייבוש מזון מאריך את חיי המדף שלו. קח לדוגמה תפוח עץ - ניתן לפרוס אותו ולשים אותו במייבש מזון. לאחר הייבוש חייו ארוכים בהרבה מאשר תפו"ע טרי.
מייבשי מזון
|
|
|
מלבד שהיבשה מחזיקה המון זמן, מה החסרון בזה,?
|
|
|
אין בהכרח חיסרון
|
|
|
קודם כל חומצה אוקסלית , מונעת קליטה של ויטמינים ומינראלים
,פוגע בעיכול נכון .
אם אתה אוכל טבעוני או צמחוני או ירקות רבים ,תעשה בדיקת חומצות שתן אורגני לגלות מה רמת חומצה אוקסלית ?
כאבים בפרקים /חולשה זה חומצה אוקסלית גבוה .
יש גם אלרגיה לשומשום משנים של אכילה
לבדוק לפני שקונים טחינה גולמית?
|
|
|
פשוט ממרח בטעם שומשום, אין שום קשר לטחינה גולמית, איך אתה מסביר את זה? כמובן שהוספתי גם מים כי בלי מים זה לא התערבב. תודה
|
|
|
הפעם היחידה בה טחנתי בעצמי זרעי שומשום לטחינה גולמית הייתה על ראש הר בקוסטה ריקה בהתכנסות הריינבו שהיא בלב הטבע וללא כל חשמל. טחנו במטחנת בשר ידנית ויצא נפלא. הכנו כך טחינה עבור אלף איש! איני יודע מדוע לא צלח לך. אולי אתה צריך לטחון בבלנדר ולא במעבד מזון.
בלנדר
|
|
|
על 300 גרם שומשום והצלחתי לטחון אותו ויצא מיץ שומשום, האם אתה טחנת עם כמות אחרת של מים? ובמשך כמה זמן?
|
|
|
משרים לילה שומשום מלא אורגני, טוחנים עם מים, מעט מלח, צרור פטרוזיליה ושום.
|
|
|
ממליץ מאד על זרעי ציה
|
|
|
שלום רב,
רציתי לשאול שאלה בקשר לשמן זית :
ישנם הרבה מומחים ברשת, הטוענים ששמן זית מזיק, ואילו ישנם כאלה שעדיין חושבים שהוא מועיל.
מכיוון שההבדל בין מזיק למועיל הוא הבדל מהותי,אשמח לקבל תשובה לשאלה זו.
|
|
|
התשובה איפשהו באמצע - לצרוך איכותי ולא בהפרזה
תכנית רדיו שמן זית
|
|
|
היי זוהר
יש לי ילדה בת שנתיים ואני שם באוכל שלנו מלח ים אטלנטי במידה סבירה, עם נטיה למעט יותר מידי לדעתי.
שאלתי, האם ילדים צריכים לצרוך פחות מלח?
בנוסף, יש הבדל בין מלח ים אטלנטי למלח שולחן רגיל בילדים?
תודה רבה מראש, שנה טובה וחג שמח!
|
|
|
הדעות על מלח חלוקות. יש גם דעה שכיום חלק מהאנשים צורכים מעט מדי בגלל שהרבה הפחיתו יתר על המידה. מלח ים אטלנטי אפור גס לח עשיר יותר במינרלים ועדיף על פני מלח שולחן שהוא נחות
|
|